Løkkes dyre valgsejr

Regeringsmagten kan vise sig dyr for Lars Løkke Rasmussen. I valgkampen lovede han bl.a., at der skal være råd til al ny sygehusmedicin, der må ikke skæres i dagpengene, boligskatten skal fredes indtil 2025, skatten i bunden skal lettes, og håndværkerfradraget genindføres. Samtidig skal Løkke indfri støttepartiernes krav om bl.a. lettelse af topskatten og øget grænsekontrol. Men de mange løfter og forslag koster penge. Masser af penge. Løkke vil afsætte 16 mia. kr. ekstra til sundhed og ældre frem mod 2020. Men bare hans ene løfte om at have råd til al ny og dyr sygehusmedicin vil ifølge beregninger koste op imod 17 mia. kr. Står beregningerne til troende, vil dette ene løfte med andre ord sluge alle de ekstra penge. Mandag Morgen gennemgår de mange løfter, der bygger oven på de 290 forslag, som Venstre har lanceret gennem det seneste år til et kommende blåt regeringsgrundlag. 

Valgsejren har været dyr for Lars Løkke Rasmussen. Han får mere end svært ved at holde sine løfter fra valgkampen og føre alle sine mange forslag ud i livet.

Løkke afgav en række konkrete løfter under valgkampen, som han nu vil blive holdt fast på som landets kommende statsminister. Han har lovet, at der skal være råd til al ny sygehusmedicin, så læger ikke behøver at sige nej til f.eks. en dyr kræftbehandling. Der må ikke skæres i dagpengene. Det må ikke koste penge at gå til lægen. Håndværkerfradraget skal genindføres. Skatten i bunden af arbejdsindkomster skal lettes. Det skal være billigere at køre over Storebælt. Statslige arbejdspladser skal flyttes til provinsen. Og Venstre vil frede boligskatten frem mod 2025.

De mange løfter bygger oven på et omfattende katalog af forslag, som Venstre har lanceret gennem det seneste år. Partiet har fremlagt ikke mindre end 290 konkrete forslag til en kommende blå regering. De mange forslag omfatter en bred palet lige fra bedre sygehusbehandling, pleje af ældre og skattelettelser i milliardklassen til omfattende vækstplaner, markant strammere udlændingepolitik og skærpet retspolitik.

Login