Lundbeckfondens formand skyder med skarpt mod Novo

Det kan få fatale konsekvenser, at der ikke er vandtætte skotter mellem bestyrelserne i fonds-, holding- og driftsselskaberne i fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Sådan lyder advarslen fra Lundbeckfondens formand, Jørgen Huno Rasmussen.

Novo Nordisk, Leo Pharma og flere andre fondsejede selskaber løber en betydelig risiko med deres nuværende ledelses- og selskabsstruktur. Det er budskabet fra Jørgen Huno Rasmussen, der er bestyrelsesformand i blandt andet Lundbeckfonden, LFI og Tryghedsgruppen.

I en opsigtsvækkende tale ved bestyrelseskonferencen Danish Board Conference 2018 onsdag i sidste uge advarede han bestyrelserne i de store fondsejede selskaber mod at underminere deres dømmekraft ved at slække på kravene til bestyrelsesmedlemmernes uafhængighed. Og han lægger ikke fingrene imellem i sin skildring af de mulige konsekvenser for virksomhederne, hvis de fejler.

Både Novo Nordisk og Leo Pharma bliver fremhævet som eksempler, hvor ledelsesstrukturen udgør en væsentlig risiko for virksomhedens drift på lang sigt.

Login