Mere evidens i udlændingepolitikken, tak

Efter årtiers diskussion om integration, asylsøgere og flygtninge bygger indsatsen kun undtagelsesvis på viden om, hvad der virker. Nu efterlyser to af Danmarks førende eksperter, Ejvind Vesselbo og Thomas Gammeltoft-Hansen, en løsnings- og ikke en holdningsorienteret tilgang.

Mens socialminister efter socialminister har efterspurgt mere viden om, hvad der virker på socialområdet, præger den samme tilgang langt fra diskussionerne om asyl, flygtninge og integration. Snarere tværtimod. Når det gælder dansk udlændingepolitik bygger diskussionen stort set kun på hellige køer eller skiftende opfattelser af det politisk korrekte i stedet for på viden om de løsninger, der kan afhjælpe eller mindske problemerne.

Sådan lyder den hårde dom fra to af Danmarks mest indsigtsfulde eksperter på området: Eyvind Vesselbo, der i en årrække har været folketingsmedlem for Venstre og som forsker har gennemført talrige undersøgelser af indvandringen; og Thomas Gammeltoft-Hansen, forskningschef ved det svenske Raoul Wallenberg Institute of Human Rights, der netop har udsendt bogen “Hvordan løser vi flygtningekrisen?”.

”På socialområdet er man heldigvis begyndt at efterspørge løsninger, der bygger på viden om, hvad der virker. Det er et paradoks, at den samme tilgang er helt fraværende, når vi diskuterer asyl, flygtninge og indvandring,” siger Eyvind Veselbo.

Login