Merete Riisager: Folkeskolen skal være konkurrencedygtig

Undervisningsministeren afviser kritikken af, at regeringen forsøger at fremme elevflugten fra folkeskolen. Men hun ser udviklingen som et signal fra forældrene om, at der er problemer med folkeskolen, som politikerne skal blive bedre til at lytte til.

Friskoler og privatskoler kan for 10. år i træk berette om fremgang i antallet af elever og bugnende ventelister, mens der til gengæld er færre og færre, der vælger folkeskolen. Det har fået Socialdemokratiet og SF til at advare mod udviklingen, fordi det risikerer at skabe et opdelt skolesystem.

Samtidig tordner SF mod det borgerlige folketingsflertal, der to finanslove i træk har hævet statsstøtten til de frie grundskoler, så den såkaldte koblingsprocent er steget fra 71 til 75 pct. af det beløb, en folkeskoleelev koster, og tilmed i regeringsgrundlaget fra VLAK-regeringen barsler med at hæve støtten endnu mere: ”At man kan kigge ud på det danske skolelandskab og tænke, at nu skal vi prioritere privatskolerne endnu mere, det er en logik, jeg aldrig kommer til at forstå,” siger partiets undervisningsordfører, Jacob Mark.

LÆS OGSÅ: Elevflugten fra folkeskolen sætter nye rekorder

Login