Nyt job: Camilla Bjerre Søndergaard bliver direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune

Som direktør skal Camilla Bjerre Søndergaard hjælpe til med at føre København Kommunes store ambitioner på klimaområdet ud i virkeligheden.

Mikkel Gottlieb

Nyt job

Hvem?
Camilla Bjerre Søndergaard

Hvilket job?
Direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune

Hvorfra?
Kontorchef i Miljø- og Fødevareministeriet

Baggrund

Seniorrådgiver i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri fra 2007 og fem år frem. Senere kontorchef for ministersekretariat og presse i samme ministerium. Kontorchef i Miljøstyrelsen, Ressourcer & Forsyning, i 2016, inden hun i 2018 fik titel af kontorchef i Miljø- og Fødevareministeriet. Uddannet jurist i 2000 fra Københavns Universitet.

Største udfordring?

En af de helt store opgaver for den tremandsdirektion, som Camilla Bjerre Søndergaard træder ind i 1. november, bliver at føre kommunens store ambitioner på klimaområdet ud i virkeligheden.

København vil være verdens første CO2-neutrale hovedstad og kombinere vækst, udvikling og øget livskvalitet med CO2-reduktioner. Den ambition var det store slagnummer for overborgmester Frank Jensen, da borgmestre fra storbyer verden over besøgte den danske hovedstad til C40-topmøde i København i den forgangne uge. Nu skal den gøres til virkelighed via et væld af konkrete beslutninger.

Camilla Bjerre Søndergaard har gode forudsætninger for at lægge en grøn strategi. Som kontorchef i Miljøstyrelsen og siden i Miljø- og Fødevareministeriet har hun arbejdet med cirkulær økonomi, bæredygtigt forbrug af ressourcer og grøn omstilling. I Teknik- og Miljøforvaltningen i København arbejder 2.200 medarbejdere blandt andet med at føre netop de planer ud i livet.

Den 45-årige jurist skal desuden være med til at genopbygge tilliden til forvaltningen efter flere dårlige sager, der har ført til stor udskiftning i både direktion og cheflag. I april blev direktør Torben Gleesborg fyret efter anmodning fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen. Kort forinden var forvaltningens øverste direktør Pernille Andersen blevet fyret. Det skete efter afsløringer af, at kommunen havde faktureret op mod ti gange for meget for renhold af fortove, og at der var massivt rod i opkrævning af byggesagsgebyrer. For et år siden blev ni såkaldte centerchefer afskediget.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu