Overbudsdans om erhvervslivets gunst

Der er politisk rift om erhvervslivets gunst. Da Venstre i sidste uge præsenterede sit erhvervsoplæg, var det med lovning om, at det skal være lettere at drive virksomhed i Danmark. Nogenlunde samme holdning indtager Socialdemokraterne. De to partier er enige om, at erhvervsvækst er forudsætningen for fremtidens velfærd. Og de bejler til erhvervslivet i næsten ens vendinger. Alligevel mener V, at partiets erhvervsudspil er nye toner: “Det hele adskiller sig. Hele tænkningen bag. Hele synet på erhvervslivet. Hele erkendelsen af, at vi er en lille økonomi, der skal have gode konkurrencevilkår for at kunne skabe danske arbejdspladser,” siger Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen.

“Det er vigtigt, at vi konstant arbejder for at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. Det er ude i virksomhederne, at de nye arbejdspladser og væksten skabes.”

For få år siden ville mange sætte deres opsparing på, at ovenstående var et klassisk politikercitat fra blå blok, konstrueret til at fiske stemmer blandt profitfokuserede erhvervsfolk.

Gjorde man det i dag, ville investeringen være langt mere usikker. Og i det konkrete tilfælde ville pengene være tabt. Citatets afsender er nemlig den socialdemokratiske erhvervsminister Henrik Sass Larsen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet fra februar i år med titlen “Regeringen gør det lettere at drive virksomhed i Danmark”.

Login