Penge og purpose: Seriøse investorer flokkes om bæredygtige iværksættere

Det er blevet populært at investere i startups, der udover at tjene penge forsøger at sætte et positivt socialt eller grønt aftryk på verden. Endnu er definitionerne på en impact-virksomhed uklare, og de politiske rammer hullede. Men fremtiden tilhører dem, siger investorer.

Andreas Baumann

En fabrikant af CO2-indkapslende isoleringsplader lavet af ålegræs fra Læsø. En svensk producent af bæredygtige bilbatterier grundlagt af to tidligere medarbejdere fra Tesla. Eller hvad med en producent af cykelstativer, der beskæftiger udsatte unge og mennesker på kanten af arbejdsmarkedet?

Investeringsmulighederne i socialt og klimamæssigt bæredygtige virksomheder er mangeartede og store. Men det er konkurrencen om dem hos investorerne også. På et enkelt årti er investeringerne i denne type såkaldte impact-virksomheder mangedoblede. Fra 2010 til 2020 er impact-investeringer alene i Norden steget fra omtrent 485 millioner kroner til knap 12 milliarder, viser en analyse fra Danske Bank. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024