Perfekt timing og penge nok: Fra grøn startup til global unicorn på fire år

En af de mest succesfulde impact-virksomheder i Norden lige nu er den svenske batteriproducent Northvolt, der har vist sig som en heftig elektromagnet på investorernes penge.

Næsten ni timers kørsel nord for Stockholm ligger byen Skellefteå. Byen huser i dag en af Europas største batterifabrikker, Northvolt Ett, som ved udgangen af i år skal kunne levere verdens grønneste batterier til elbiler, blandt andet ved at bruge vandkraft som energikilde i produktionen og ved at benytte sig af genanvendte råmaterialer.

Northvolt, blev grundlagt i 2017 af to tidligere Tesla-medarbejdere, og det er i dag en virksomhed med store ambitioner og en værdi på flere milliarder dollar. De vil skabe en ny og grøn europæisk batteriindustri på et marked, som ellers er totalt domineret af asiatiske producenter.

Det er ikke kun ambitionerne, som er store. Det samme er interessen for virksomheden blandt investorer. Northvolt er således de seneste år lykkedes med at hente millioninvesteringer fra Volkswagen, BMW og den svenske stat, men også store danske spillere som Vestas, Danske Bank, ATP og PKA har investeret store summer i den svenske batteriproducent. Alene ATP har i dag samlet set investeret 1,5 milliarder kroner i den svenske batterivirksomhed. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024