Man skal kunne bevise sin impact

Det er ikke længere nok, at en virksomhed fortæller, at den arbejder på at skabe en bedre verden. Man skal kunne bevise, at man virkelig har en positiv indvirkning. Men dokumentation af sociale eller miljømæssige effekter er både komplekst og kostbart – ikke mindst for nystartede, idealistiske impact-iværksættere.

Placeholder image
To-good-to-go er en af de hurtigst voksende impact-scaleups i Danmark. En af hemmelighederne bag succesen er meget klare og målbare mål: Visionen er at udrydde madspil i verden. Og der sættes konkrete mål for det antal måltider, der skal ‘reddes’ hvert år.  Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Alle vil gerne være grønne og gøre noget godt for verden. Man kan ikke slå op i en virksomheds årsrapport, besøge deres website eller høre en præsentation på en konference uden at blive gjort opmærksom på hvilke af verdensmålene, som virksomheden gør sig særlige anstrengelser for at styrke. 

Der er en imponerende tilslutning i erhvervslivet omkring FN´s verdensmål, men løfterne om engagement bliver let så løst formulerede, at det nærmer sig greenwashing.

Specielt for den nye generation af virksomheder, der hævder at levere impact, er det nødvendigt at kunne dokumentere, at man har en positiv indvirkning på verden. Men det er de færreste, der systematisk kan vise, hvad effekten af deres indsats er.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører