PwC-boss angriber advokatbranchen i stort sats på køb og salg af virksomheder

Bid for bid vil PwC æde sig ind på advokaternes domæne. Offensiven skal indledes inden for det lukrative område for køb og salg af virksomheder, hvor PwC har gode globale erfaringer, forklarer topchef Mogens Nørgaard Mogensen. Han forudser, at også området for insolvenssager på sigt vil være interessant for PwC.

Den internationale advokatbranche forskanser sig netop nu mod de fire store internationale rådgivnings- og revisionshuse, Deloitte, EY, KPMG og PwC. De fire, der også er kendt som the big four, har nemlig blæst til angreb på advokaternes kerneydelser.

Men herhjemme er det en kamp op ad bakke for de fire mastodonter, for markedet for advokatydelser er beskyttet af en lovgivning, som i praksis gør det umuligt for revisionshusene at udøve egentlig advokatvirksomhed.

Det stopper imidlertid ikke revisions- og rådgivningsgiganten PwC, som anført af adm. direktør Mogens Nørgaard Mogensen er ved at opbygge en slagkraftig juridisk enhed, der bid for bid skal æde sig ind på advokathusenes forretningsområder.

Login