Set, læst og hørt: Anna Malzer

Teaterdirektør Anna Malzer har grint og grædt til moderne ungdomsserie, og når tiden er inde til det igen, skal hun til koncert med dansk hybrid mellem Leonard Cohen og kultrapperen Nas.

Netflix-serien ’Sex Education’ er et nyt og virkelig moderne bud på en ungdomsserie anno 2020, som handler om det evindelige: at finde sig selv. Men med intellektuelle plottwists, uforudsigelige karaktertegninger, skøn, ironisk leg med og afkobling af stereotyper. Hovedplottet om en dreng på 15 år er både grotesk og finuligt. Fordi han er opvokset med en vidende og ekspressiv sexolog-mor, ender han med selv at lege sexolog på sin egen skole – og tjene store mængder sorte penge på det i frikvarterene. Problemet er bare: Han er jomfru. Jeg har grint og grædt til den mest velskrevne, kreativt filmede, velspillede serie, som jeg længe har set!

Jeg er lige gået i gang med den franske stjerneøkonom Thomas Pikettys ’Kapital og Ideologi’, som på en gang er en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Som en af verdens førende økonomer har Piketty sat en ny dagsorden for den globale diskussion af kapitalisme, ulighed og politiske styreformer. Jeg er stor fan af Pikettys sproglige tilgængelighed og de sprogblomster, som vokser ud af de komplekse politiske dilemmaer, han dissekerer.

Login