Set, læst og hørt: Anna Malzer

Teaterdirektør Anna Malzer har grint og grædt til moderne ungdomsserie, og når tiden er inde til det igen, skal hun til koncert med dansk hybrid mellem Leonard Cohen og kultrapperen Nas.

Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Anna Malzer

Anna Malzer er direktør for teatret Mungo Park. Hun er uddannet instruktør fra Den Danske Scenekunstskole, og tidligere har hun været kunstnerisk leder af det odenseanske Teater Momentum.

Set for nylig

Netflix-serien ’Sex Education’ er et nyt og virkelig moderne bud på en ungdomsserie anno 2020, som handler om det evindelige: at finde sig selv. Men med intellektuelle plottwists, uforudsigelige karaktertegninger, skøn, ironisk leg med og afkobling af stereotyper. Hovedplottet om en dreng på 15 år er både grotesk og finuligt. Fordi han er opvokset med en vidende og ekspressiv sexolog-mor, ender han med selv at lege sexolog på sin egen skole – og tjene store mængder sorte penge på det i frikvarterene. Problemet er bare: Han er jomfru. Jeg har grint og grædt til den mest velskrevne, kreativt filmede, velspillede serie, som jeg længe har set!

Læst for nyligt

Jeg er lige gået i gang med den franske stjerneøkonom Thomas Pikettys ’Kapital og Ideologi’, som på en gang er en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Som en af verdens førende økonomer har Piketty sat en ny dagsorden for den globale diskussion af kapitalisme, ulighed og politiske styreformer. Jeg er stor fan af Pikettys sproglige tilgængelighed og de sprogblomster, som vokser ud af de komplekse politiske dilemmaer, han dissekerer.

Hørt for nylig

Jeg er stor fan af det danske band Marshall Cecil. De er en fed hybrid imellem Leonard Cohen og rapperen Nas. Og så skider de på, om de får radiohits, hvilket jeg elsker. De dybe og personlige tekster starter altid provokerende indadvendt, men vokser så i løbet af de op til fem minutter lange tracks ind i dansabel pop og slutter oftest med et virkelig velskrevet hiphop-rim. Jeg følte virkelig med bandet, da deres første store releasekoncert i Vega blev aflyst den dag, Danmark gik i lockdown. De spiller 5. september i Vega, og der glæder jeg mig til forhåbentlig at måtte danse til deres musik live.

Omtalte personer

Anna Malzer

Teaterdirektør, Mungo Park (2019-)
Instruktørlinjen, Den Danske Scenekunstsskole


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu