Kulturanbefaling af 
Marie Schønning Jensen

Set, læst og hørt: Mathias Linnemann

Mandag Morgen har bedt iværksætter Mathias Linnemann om tre kulturanbefalinger. Han fortæller blandt andet om en podcast, der fik Teslas aktiekurs til at falde med ti procent, og så er han blevet dybt rørt over en fotobog af krigsfotograf Jan Grarup.

Mathias Linnemann anbefaler en episode af podcasten The Joe Rogan Experience, som Elon Musk medvirker i.
Mathias Linnemann anbefaler en episode af podcasten The Joe Rogan Experience, som Elon Musk medvirker i.Foto: Paul Mobley

Mathias Linnemann

Medstifter, Worksome

Mathias Linnemann er tech-iværksætter og medstifter af Worksome - en platform, der skaber kontakt mellem virksomheder, konsulenter og freelancere. Han er desuden medlem af Rådet for Deleøkonomi og Erhvervsministeriets Disruption Taskforce. Mathias Linnemann er uddannet cand.merc. fra CBS.

Set for nylig

Jeg fik for nylig mit andet barn, og i de sene nattetimer mellem sutteflasker og tøjbunker besluttede jeg mig for at se alle episoder af Tæt på sandheden på DR, som gav Jonathan Spang prisen som årets komiker. Jeg ligger flad af grin i hver episode, men i virkeligheden er jeg mest fascineret af, at Jonathan formår at få de selvsamme mennesker, han gør grin med, til at deltage i programmet.

Alle fra statsministeren til Margrethe Vestager får en tur i møllen, men på en intelligent måde, så man er lidt i tvivl, om de i virkeligheden ved, hvad de går ind til - hvilket jeg nu ikke tror, de gør. Men så er det jo Jonathans held, at de fleste politikere gerne står i kø for en tv-optræden.

Jeg kan varmt anbefale Tæt på sandheden, hvis du ønsker at blive opdateret på de store politiske sager fra en humoristisk vinkel - så kan du altid hoppe tilbage til Clement og Deadline bagefter.

Læst for nylig

Jeg "læste" for nylig Jan Grarups fantastiske fotobog And Then There Was Silence, hvilket var en dybt rørende oplevelse. Bogen viser hans fotografier fra verdens brændpunkter, og den giver et indblik i menneskehedens største fejltagelser, som har ført til krig, folkemord, fattigdom og flygtningestrømme. Bogen viser, at selvom verden i den store skala er tryggere end nogensinde før, så er der stadig alt for mange situationer, hvor verdenssamfundet fejler og langtfra formår at træde til med den nødvendige hjælp.

Bogen får mig til at tænke på, at alle mennesker burde rejse til de mere upolerede egne af verden og søge indblik i den rædsel, som alt for mange mennesker gennemgår. Det er ikke lykken at skærme sig fra nød og elendighed. Man bør derimod søge indsigt, så man dels forstår, hvordan vi som mennesker kan gøre det bedre, og dels formår at sætte sit eget liv i relief til de millioner af mennesker, som intet har - hverken mad, familie, sikkerhed eller håb.

Men start med at se fotografierne. Jan Grarup må være et af de modigste mennesker på planeten!

Hørt for nylig

Jeg hører mange podcasts om startups og teknologi og har netop hørt en episode af podcasten The Joe Rogan Experience, hvor han interviewer Elon Musk. Episoden er spændende, fordi den handler om, hvordan vi løser nogle af menneskehedens største udfordringer omkring transport, overpopulation og klima, men også fordi den giver et indblik i Elon Musk og hans nærmest overnaturlige stamina og eksekveringsevne.

Forestil dig at bygge to virksomheder, hvoraf den ene redefinerer rumfart, og den anden revolutionerer bilindustrien og tvinger en sløv transportsektor til at få fingeren ud. I Danmark mangler vi fantaster, som samtidig kan eksekvere og har ambitioner på linje med at bringe menneskeheden til nye planeter.

Det er desuden den episode, hvor Elon Musk ryger en joint, hvilket fik Teslas aktiekurs til at falde 10 pct. - til dem, der troede, at aktiekurser var rationelt bestemt.

Omtalte personer

Mathias Tao Agger Linnemann

Adm. direktør, Worksome
cand.merc. management of innovation and business development (Copenhagen Business School 2010)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu