Set, læst og hørt: Ninna Thomsen

Direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen, hører hudløst ærlig Lone Frank-podcast om kærlighed – eller manglen på samme – og fascineres af Christina Rosendahls nye film om den skandaleombruste ambassadør Henrik Kauffmann.

Lykken er at være tilbage i biografmørket. Jeg har været inde at se Christina Rosendahls nye film ’Vores mand i Amerika’. Jeg er stor fan af Christina Rosendahl og hendes historiefortællinger. Hun bruger sin skaberevne til noget væsentligt. Altid. Hendes film har noget på hjerte, og jeg vil især anbefale alle at se hendes dokumentarfilm fra 2017, ’Vold i kærlighedens navn’, der beskriver livet for de kvinder, der søger tilflugt på landets krisecentre. I sin nye film om Danmarks egenhændige ambassadør i Washington under krigen, Henrik Kauffmann, åbnede hun mine øjne for et væsentligt stykke danmarkshistorie, som jeg ikke kendte noget til. Overhovedet. Ulrich Thomsen er samtidig eminent i rollen som fritænkeren og livsnyderen Henrik Kauffmann. En mennesketype, som jeg er dybt fascineret af. Hvor var verden, hvis ikke vi havde nogen til at bryde regler og rammer?

’P1 Morgen’ er mit vækkeur. Hver morgen bliver jeg vækket klokken halv syv af oplagte, grundige og hyggelige morgenværter. Det er så meget bedre end stressende ringetoner. Nogle gange falder jeg i søvn igen, og så er jeg resten af dagen i tvivl om, hvorvidt dagens store nyhed i virkeligheden var en drøm.

Login