Succesfuldt iværksætteri er en holdsport

Bag de bedste og mest jobskabende startup-selskaber står et stærkt team. Succesfuldt entreprenørskab er en gruppedisciplin, og de rette kompetencer er vigtigere end ideen.

Thorkild Larsen er audioinnovatør. I årevis har han udviklet og solgt specialmikrofoner, men aldrig i stor skala. I 2012 kontaktede Thorkild Larsen og hans partner derfor udviklings- og kapitalfremskaffelsesselskabet Keystones, fordi de ønskede at professionalisere forretningen.

Hos Keystones fik Thorkild Larsen hjælp til at stifte virksomheden Remic, der udvikler, producerer og sælger mikrofoner til bl.a. strygerinstrumenter. Herefter ville Thorkild Larsen gerne rejse penge til at skalere sin virksomhed op, men investorerne takkede nej. En enkeltmandsvirksomhed udgør et alt for spinkelt grundlag for at skabe en vækstvirksomhed, uagtet iværksætterens kompetencer i øvrigt, lød det fra investorerne.

Som en alternativ løsning hjalp Keystones derfor iværksætteren med at teame op med først Morten Søltoft, der kan noget med at producere de produkter, som Thorkild Larsen udvikler. Men det lille team manglede stadig en person med flair for salg, før investorerne ville sætte penge i det lille selskab. Ham fandt Keystones også i sit netværk, og da først Thor Mønsted kom med om bord i 2015 som salgsansvarlig, fik man hul igennem til investorerne. Remic har i dag tre fuldtidsansatte og en håndfuld deltidsansatte, en fuldt etableret bestyrelse og en række underleverandører, man samarbejder fast med. Dermed står Remic på et godt fundament for at blive en af de få danske iværksættervirksomheder, der både overlever mere end en håndfuld år, og som skaber vækst og job.

Login