Sværvægtere siver fra DI

For et årti siden erklærede Dansk Erhverv åben krig mod DI, og nu kommer de første store erobringer. Overilede beslutninger, modstridende interesser, erhvervslivets største primadonnaer og organisationernes indædte kamp om medlemmer viser, hvor lidt der skal til for at pirre selskaber til at skifte banehalvdel.

Dyb ærgrelse. Sådan beskriver vicedirektør Bjarne Palstrøm følelsen, da et af DI’s største medlemmer, TDC, i slutningen af januar annoncerede, at teleselskabet skifter til ærkerivalen Dansk Erhverv.

TDC er det fjerde store selskab i rækken, som inden for de seneste fire år har valgt at sige farvel til Danmarks absolut største erhvervsorganisation, DI, for i stedet at træde ind i varmen hos den rivaliserende lillesøster, Dansk Erhverv. Telenor forlod skuden i 2013, og GN Store Nord og Falck smuttede i 2015.

”En lang række årsager” er baggrunden for, at TDC skifter erhvervsorganisation, mens Falck sagde, at skiftet var ”et tilvalg, ikke et fravalg”. Telenor vil heller ikke give en forklaring. Hvad de egentlige årsager til, at disse koncerner fravalgte DI, forbliver usagt over for offentligheden. Og over for DI.

Login