Syv guidelines skal skaffe flere kvinder til tops

Gamle myter om forskellene på mænd og kvinder bremser ligestillingen, hævder forfatterne til en ny bog. “Vi anvender i dag nogle gamle stereotyper, der opstod under industrialiseringen. Ikke fordi de er rigtige. Men fordi vi kender dem,” siger Johan Roos, professor, adm. direktør og dekan på Jönköping International Business School. Sammen med lektor ved CBS Lynn Roseberry har han skrevet bogen “Bridging the Gender Gap: Seven Principles for Achieving Gender Balance”. Bogen analyserer den nyeste kønsforskning og bygger på omfattende interviews med forskere og ledere. På den baggrund lister de to forfattere syv myter op, som er en hæmsko for, at der for alvor kan komme skub i ligestillingen. Forfatterne afliver myterne en for en og opstiller syv guidelines, der skal udfordre ledere og politikere til at tænke i nye baner for at få kvindernes ressourcer i spil.

Vi har hørt argumenterne igen og igen. Kvinder prioriterer familien frem for karrieren. Kvinder er mindre ambitiøse end mænd. Og når mænd fortsat sidder på langt de fleste lederposter, er det, fordi de er langt mere konkurrenceprægede end kvinder.

To forfattere dokumenterer i en ny bog, hvordan syv myter om køn og ledelse forhindrer flere kvinder i at nå til tops. De anviser samtidig en vej til at mindske det store kønsgab. Som en af forfatterne, lektor og equal opportunities officer Lynn Roseberry fra CBS, udtrykker det:

”Mange ledere tror ikke på, at de kan eller bør gøre særlig meget for at lukke kønsgabet. Syv myter holder ledere fast i ineffektive og ureflekterede måder at lede på og bremser dermed virksomhedernes innovationsevne og muligheder for vækst.”

Login