Universiteter straffes for at mangle ”kvalitet”

Regeringen vil med ny bevillingsreform have universiteter og erhvervsakademier til at fokusere mere på kvalitet og beskæftigelse, og det betyder økonomiske klask til bl.a. Aalborg Universitet. Det mener rektoren er ”unfair”, fordi universitetet taber på parametre, der ikke har noget med kvalitet at gøre.

Aalborg Universitet ligner den store taber i regeringens udspil til et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser, der ifølge uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) skal styrke universiteternes fokus på kvalitet og beskæftigelse frem for kvantitet.

Det nordjyske universitet står ifølge regeringens tekniske beregninger til at miste 24 millioner kr. årligt som følge af reformforslaget, hvilket er et betydeligt større tab end nogen anden uddannelsesinstitution, selv om også Københavns Erhvervsakademi har udsigt til at tabe 7,5 mio. kr., CBS vil miste 6,8 mio. kr., og Professionshøjskolen Metropol kan se frem til at miste 6,3 mio. kr. Omvendt står bl.a. Erhvervsakademi Sjælland og Aarhus Universitet til milliongevinster. Se figur 1.[graph title=" Vindere og tabere på bevillingsreform" align="center" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/06/ABA_fig01_Vindere-og-tabere-paa-bevillingsreform-01-01.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/06/ABA_fig01_Vindere-og-tabere-paa-bevillingsreform-01-01.png" caption="Figur 1" text="Aalborg Universitet står til at blive den store taber i forbindelse med regeringens forslag til et nyt bevillingssystem, mens Erhvervsakademi Sjælland forholdsmæssigt er den store vinder.
" ]Kilde: Uddannelses- og forskningsministeriet samt egne beregninger på baggrund af tal for optagne studerende pr. 1. oktober 2016.[/graph]

Det afspejler ifølge ministeren forskelle i uddannelsesinstitutionernes fokus på beskæftigelse og kvalitet.

Login