USA’s Ruslands-sanktioner kan skabe handelskrig med EU

USA er på vej med nye sanktioner mod Rusland uden at have talt med Europa først. Hvis Donald Trump gør brug af den nye lovs muligheder for at straffe europæiske selskaber, som handler energi med Rusland, vil det kunne udløse en regulær handelskrig mellem Europa og USA.

Esbjerg-firmaet Blue Water Shipping kan blive en af de europæiske virksomheder, der kontant kommer til at mærke de stadig mere anstrengte handelspolitiske relationer mellem Europa og USA.

Blue Water vandt i sidste uge en ordre til en værdi af cirka 300 mio. kr. i forbindelse med søtransport af 113.000 rør til den store gasrørledning Nord Stream 2, som det statsstyrede russiske selskab Gazprom vil bygge mellem det vestlige Rusland ved Skt. Petersborg og Greifswald i Nordtyskland, tæt på grænsen til Polen.

Aftalen mellem Blue Water og Gazproms Schweiz-baserede datterselskab Nord Stream blev indgået med brede smil hos shippingfirmaet i Esbjerg i sidste uge. Men aftalen er lige præcis en af den slags forretninger mellem Rusland og Europa, der kan blive ramt af den nye amerikansk sanktionslovgivning vendt mod Rusland, som er på vej gennem den amerikanske lovgivningsproces. Loven har massivt flertal i Senatet, og nu er den på vej videre til Repræsentanternes Hus.

Login