Velfærdsledere dømmer regeringens integrationsforslag ude

Danmarks velfærdsledere har fokus rettet mod integration, men de mener ikke regeringens integrationsforslag har den ønskede effekt om at få flere flygtninge i job. Det viser Mandag Morgens nye undersøgelse blandt 780 ledere i Velfærdsdanmark. Lederne er især skeptiske overfor regeringens forslag om at give 25.000 kr. til kommuner, der får flygtninge i job eller uddannelse og overfor den omdiskuterede integrationsydelse, som næsten halverer en flygtnings indtægt. Venstres integrationsordfører Marcus Knuth er ikke enig med velfærdslederne og mener, at kommunerne netop er følsomme overfor økonomi, og at integrationsydelsen giver incitament til at få et job.

Trepartsforhandlingerne om integration er i fuld gang, og regeringen har allerede fremlagt flere forslag til at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Men Danmarks velfærdsledere tror ikke på, at regeringens forslag om økonomiske incitamenter og beskæring i ydelser får flygtningene hurtigere i job.

Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse udsendt til Mandag Morgens velfærdspanel, der består af chefer og mellemledere i den danske velfærdssektor – fra skoleledere og afdelingschefer til chefkonsulenter og kommunaldirektører. Se tekstboks.

Beskæringerne af flygtninges integrationsydelse, der blev gennemført af regeringen og de borgerlige støttepartier sidste år med bl.a. det formål at få flygtninge hurtigere i arbejde, høster den største kritik fra de danske velfærdsledere. 62 pct. mener, at integrationsydelsen overhovedet ikke har nogen effekt på at få flygtninge i job.

Login