VP vil revolutionere aktiehandel i Norden

Danske VP Securities er i gang med at gøre sig lækker over for Nordens storbanker. En ny it-platform og nye EU-regler gør det muligt at overtage aktiehandler, depothåndtering og udstedelser for næsen af de øvrige nordiske clearingcentraler. Danske Bank og Nordea er positive over for at samle nordisk aktiehandel hos VP.

Det vil blive betydelig billigere for bankerne at håndtere værdipapirhandel, at have værdipapirdepoter og få udstedt obligationer for de store realkredithuse.

Det er en konsekvens af strategien fra den danske værdipapircentral VP Securities, som er i fuld gang med en stor charmeoffensiv over for nordiske storbanker som Danske Bank, Nordea, SEB, Handelsbanken, DnB og Swedbank. Målet er at samle clearingaktiviteter i hele Norden i den danske forretning, og det er netop blevet muligt takket være ny regulering.

Det er nemlig en hård brydningstid for værdipapirhandelsaktørerne – på branchesprog CSD’er – i hele Norden, som typisk har været repræsenteret af en aktør i hvert af de nordiske lande som f.eks. Euroclear i Finland og Sverige og VPS i Norge, som er ejet af Oslos Børs.

Login