Nyt Job til  
Jacob Klivager Vestergaard

EU-parlamentsvalget afgør, hvor travlt han får

Som EU-chef i Green Power Denmark skal Jacob Klivager pleje den danske energisektors interesser i EU. Men med udsigten til et mere højreorienteret parlament kan det blive op ad bakke.

Foto: Thomas Steen Sørensen
Mads Thunestvedt Hansen

Om

Hvem?
Jacob Klivager Vestergaard


Hvilket job?
EU-chef i Green Power Denmark
 
Hvorfra?
Seniorkonsulent i Green Power Denmark

Med under en måned til parlamentsvalget i EU har erhvervsorganisation Green Power Denmark fundet manden, der i den kommende tid skal pleje den grønne danske energisektors interesser i EU.

Valget er faldet på Jacob Klivager, og om hans vej til succes bliver kort eller lang, kan allerede blive afgjort, kort inden han i slutningen af juli rykker teltpælene op og flytter til Bruxelles. For med udsigten til et mere højreorienteret parlament i juni kan den politiske opmærksomhed på udbygningen af sol og vind på tværs af Europa risikere at svinde ind. 

Blå bog

Baggrund

  • 2024 -: EU-Chef i Green Power Denmark
  • 2022-2024: Konsulent i Green Power Denmark
  • 2019-2021: Politisk konsulent i Dansk Fjernvarme
  • 2017-2019: Formand for SF Ungdom

Uddannelse 

  • Kandidat i politik og administration, Aalborg Universitet, 2016

Den udfordring er han opmærksom på. For som han skriver i forbindelse med sit jobskifte, så ville en nedprioritering af EU's klima- og energiområde "være en historisk fejl, som vil svække Europa på afgørende måder".

Den svækkelse handler om de tre sammenbundne udfordringer i at sikre nok energi, garantere europæisk sikkerhed og højne europæiske virksomheders konkurrenceevne i forhold til både USA og Kina. Svaret på de tre udfordringer er vedvarende energi. Og sådan skal svaret også helst være i den kommende tid.

"Min største opgave bliver at fastholde det fokus, der har været i de forgangne år på den grønne omstilling, så vi kan komme væk fra afhængigheden af fossile brændsler, der bliver brugt som sikkerhedspolitisk pressionsmiddel."

Hvordan vil du gøre det?

”Ved at lave viden og analyser, så alle i systemet kender til alle elementer i den grønne omstilling. Det er det, jeg vil fokusere på."

Afgør parlamentsvalget, om du får ekstra svært ved den opgave?

"Det er ret spændende, og mit indtryk er, at de fleste danske parlamentarikere gerne vil fastholde en grøn position, så jeg håber, at de kommer til at sidde i nogle af de afgørende udvalg. Det er min opfordring herfra."

Omtalte personer

Jacob Klivager Vestergaard

EU-chef i Green Power Denmark


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu