Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Den danske startup Matter Pension vil gøre det let for den enkelte at bruge pensionen til at påvirke verden i en mere bæredygtig retning. “Man skal kunne se på sin pension, hvor meget grøn energi, man har været med til at producere,” siger den unge stifter, Niels Fibæk Jensen.

 

Det er næsten umuligt for danskere at undgå at støtte olie-, kul- og gasindustrien via deres pensionsopsparinger. Men det skal være slut nu, håber Niels Fibæk-Jensen, stifter af det nye Matter Pension, der med en ny bæredygtig pensionsordning vil gøre det lettere og mere gennemskueligt at fravælge selskaber, som ødelægger klimaet, producerer våben eller overtræder menneskerettigheder.

"Den gennemsnitlige dansker har cirka 600.000 kroner stående i sin pensionsopsparing og er aktionær i rigtig mange selskaber. Selvom din investering i olie, kul og gasselskaber er mikroskopisk lille, så sidder disse selskaber på enorme reserver af fossile brændstoffer. Derfor svarer din andel til 37 tons CO2 i fossile brændstofreserver. Det er det samme som udledningen fra 25 biler på gaderne i København i et helt år. Så du kan virkelig gøre en forskel med din pension," siger Niels Fibæk-Jensen.

Login