Betal med et smil

Alibaba, den kinesiske internet gigant, har i samarbejde med fastfood kæden KFC udviklet et system, der gør det muligt at betale uden at bruge hverken kontanter, plastikkort eller mobiltelefon. Man skal blot smile til den skærm man bestiller sig måltid ved.

Kineserne er i forvejen fuldstændigt vant til at betale i butikker og online ved hjælp af deres mobiltelefon. Alibaba og den værste Tencent, der driver Wechat appen, tilbyder begge elektronisk betaling gennem deres app. Ligesom med Mobile pay i Danmark, kræver det blot at brugeren tilknytter sin bankkonto til app’en.

Alibaba går nu skridtet videre. Hvis brugeren er registreret med et foto, kan Alibaba’s system genkende ansigtet og derefter trække penge på brugerens konto. Som det fremgår af videoen er der ganske stor sikkerhed i ansigtsgenkendelse, og computeren lader sig ikke forvirre af hverken underlige parykker eller kraftig makeup.

Forrige artikel Appen gør din smartphone video til en tegneserie Appen gør din smartphone video til en tegneserie Næste artikel Sci-fi: Med augmented reality på date… Sci-fi: Med augmented reality på date…