Byebye industrialisering, hello digitalisering

Digitalisering handler ikke om teknologi. Fremtidens vindere er dem, der har modet til at eksperimentere og som nøgternt erkender at de gamle strukturer, der blev skabt under industrialiseringen, ikke længere er gyldige.

Lige nu står organisationer i det offentlige og i det private og stirrer på ’digitaliseringen’ som et adoptivbarn, man ikke lige havde ventet. Udadtil priser vi digitalteknologiernes komme, indadtil gruer vi over, hvordan vi kan sikre de gamle vaner og tænkemåder imod digitaliseringens flade hierarkier, eksperimenteretrang, åbenhedsparadigmer og netværksånd.

Men digitaliseringen drejer sig ikke primært om teknologi. O boy, no.

Først og fremmest suspenderer digitaliseringen vores industrielle ordenskodeks, hvor der skal være kaskadestrukturer, organisationsdiagrammer, stram tidsstyrring og i det hele taget styr på tingene. Orden og ensretning gør mere skade end gavn, hvis verden pludselig vender, eller hvis retningen viser sig at pege den forkorte vej.

Man kan faktisk klare sig uden orden og bureaukrati, hvis bare man har sin søgefunktion i orden, gode netværk og åbne kommunikationskanaler. Industrialiseringen har lært os at fremstille genstande uhyre effektivt, men i dag ligger fremstillingshvervet ikke i vores del af verden. Tilbage er ånden, management-filosofierne og MBA-kurserne fra samlebåndstiden. Her skulle ansatte styres af ’ledere’ og de retningsløse mellemledere sættes i vej af ’direktører’. Men en virksomhed i en hurtig, digital verden er ilde stedt, hvis ikke medarbejdere kan lede egne processer og tage bestik af og beslutninger i situationen. Her gælder de gamle management-begreber ikke.

Vidensamfundet er ikke nok. Viden er allestedsnærværende, fri og gratis – og derfor svær at tjene penge på. Relevans er vigtigere.

Oplevelsessamfundet er et post- eller übermaterialistisk skvulp, hvis store svaghed er kampen for at gøre nice to have til vigtigere end need to have. Men i krisetider need igen blevet forbrugerens primære pejlemærke.

Fremover vil vi se digitaliseringen sætte sit præg på samfundet i en grad, som kun industrialiseringen har gjort det før. Vores måder og veje i de digitale virkeligheder har ændret os som mennesker og skabt helt nye organisationsformer, handlemåder, værdier og arbejdsparadigmer. Det arabiske forår er bare starten. Her spillede de digitale medier en afgørende rolle i at vælte de gamle despoter. Infrastrukturerne er på plads, som jernbanen og bilen var det under industrialiseringen, og de økonomiske kræfter vil gøre resten. Digitaliseringen giver os både handlekraft, nye indtægtsmuligheder, færre omkostninger og mere demokrati. Men vinderne bliver dem, der nøgternt erkender, at de gamle strukturer, der blev skab under industrialiseringen ikke længere er gyldige. De skal skabes på ny. Her kommer flade organisationer, større integration med borgere og brugere samt lysten til at eksperimentere med stor risikovillighed til at blive afgørende.

For Henry Ford handlede det om at skabe biler i stedet for hurtigere heste. Han afkodede tidsånden og blev en af industrialiseringen store vindere. Nu står vi over for en ny tidsånd – digitaliseringen – som den gamle industrinøgle ikke kan knække koden på.

Sjovt nok handler digitalisering mest af alt om at give slip på det vi kender, da vores erfaringer knytter sig til en verden, der ikke længere er gyldig.

Vi skal give slip på fejleangsten, som fastholder os i industrialiserings erfaringsmæssige vraggods i stedet for at kaste os efter nye måder og muligheder, nye produkter og systemer.

Vi skal give slip på industrialiseringens kontrolmani, der skaber umådelige bureaukratier. Vi kan selv og har nu teknologierne til at understøtte det. Jeg tror, at dette kunne spare 20 % i både offentligt og privat regi.

Vi vidste godt, at det ville komme hertil – vi har taget dybe indåndinger på kurser i forandringsparathed. Men det digitale handler om at være forandringsdrevet. Om at ville det næste, det nye, det bedre. Og om at ville det nu.

Alle indlæg på MM Blog er alene udtryk for skribentens personlige holdning.

Forrige artikel Lad OPI være løftestang for job og vækst Næste artikel Politiske lappeløsninger forlænger krisen
Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality er stadig en teknologi, der kæmper for at finde sin plads i dagligdagen.

Det er især tre anvendelser, der driver den professionelle brug af VR: Træning af medarbejdere, salg og demonstrationer af udstyr og brugen af VR-oplevelser som terapi.

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Jurister kritiserer ny lovgivning for at lade erhvervsfolk og privatpersoner i stikken, hvis de udsættes for falske påstande på Facebook. Anonyme injurier på de sociale medier er nemlig ikke længere en sag for politiet – medmindre de skader en politiker eller er særligt alvorligt strafbare.

Robotterne der leder lederne

Robotterne der leder lederne

Flere virksomheder bruger kunstigt intelligente apps, der hjælper nye chefer med påmindelser og tip til at skabe velfungerende arbejdspladser.

Danske startups skal turde at drømme stort

Danske startups skal turde at drømme stort

I 2019 kommer vi til at se nogle af de største børstnoteringer i Silicon Valleys historie –  ikke mindst Uber og Airbnb.  Tech startups byder stadig på et stort vækstpotentiale, og det potentiale skal også danske startups turde at gå efter.  Det er hårdt arbejde, men gevinsten kan være enorm. 

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Det er svært at finde bedre eksempler på radikal omstilling af en stor virksomhed end den, der på ti år forvandlede Dong fra et nationalt dansk energiselskab baseret på olie, gas og kul til Ørsted, en international kæmpe inden for vedvarende energi. Strategisk chef i Ørsted, Jakob Askou Bøss, fortæller i dette interview om vejen dertil.

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Den danske startup Matter Pension vil gøre det let for den enkelte at bruge pensionen til at påvirke verden i en mere bæredygtig retning. “Man skal kunne se på sin pension, hvor meget grøn energi, man har været med til at producere,” siger den unge stifter, Niels Fibæk Jensen.

I Japan brainstormer man ikke på møderne

I Japan brainstormer man ikke på møderne

KOMMENTAR: Mit firma blev for snart fem år siden opkøbt af japanske Canon. Vi er stadig en virksomhed dybt forankret i vores oprindelige skandinaviske værdier, men vi har lært meget. Og håbet er, at vi også kan lære japanerne noget.

"Jeg opsøger ikke kolbøtter. Det virker mere, som om de opsøger mig"

Historien om Erick Thürmer er ikke nødvendigvis en succeshistorie. Det er alt for tidligt at sige. Det er snarere historien om en perlerække af kolbøtter, som Thürmer har været igennem på sin mission for at revolutionere den danske fremstillingsindustri. I dag er han landet på benene, men der går næppe så længe, før han springer videre – igen.

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Hvad er det, der trækker danskere med gode ideer til Californiens superinkubator i Silicon Valley? To danske iværksættere fortæller her, hvorfor de rejste fra Danmark, og hvad der skal til for at slå igennem i den amerikanske tech-dal. 

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Vi er ved at drukne i plastik, men lovgivningen og nye måder at bruge emballage på er så småt på vej.
I Silicon Valley holder Mozilla-fonden den etiske fane højt.

Vi bruger afsindigt meget plastik

Vi bruger afsindigt meget plastik

Pludselig hader vi plastik. På få år er der kommet langt større bevidsthed om, at vores plastikaffald havner i maven på fisk og fugle eller i gigantiske plastik-øer i verdenshavene. Alligevel vokser forbruget støt. Det arbejder politikere, erhvervsfolk og civilsamfundet på at ændre.

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Dansk Affaldsminimering sorterer, renser og tørrer plastik fra danske husholdninger på deres anlæg i Langå uden for Randers. Virksomheden giver plastikken nyt liv ved at smelte den om, så den kan sælges videre til producenter.