I ISS’ vision om fremtidens arbejdsplads er alt registreret

Den danske service-gigant ISS har produceret et scenarie for hvordan Internet of Things og Big Data kan effektivisere fremtidens kontorbygninger.

Peter Hesseldahl

De fleste kender bedst ISS som et rengøringsselskab, men ISS definerer selv deres forretningsmodel som facility management – altså alle aspekter af drive bygninger, lige fra drift af kantinedrift, servicering af mødelokaler til rengøring og styring af indendørs klimaet.

ISS satser i høj grad på at bruge Internet of Things og Big Data til at optimere deres service, og for demonstrere fremtidens muligheder producerede ISS sammen med IBM en video, der viser et scenario for fremtidens arbejdsplads med udgangspunkt i koncernens nye hovedkvarter i Søborg.

Med næsten en halv million medarbejdere globalt taler de med en vis vægt, når de taler om fremtiden i branchen. For mange danskere vil det sikkert virke temmelig kontroversielt at deres handlinger og deres arbejdsplads i dén grad skulle være overvåget fremover, men ISS mener åbenbart, at det giver mening i forhold til den bekvemmelighed og effektivisering, der kan opnås.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu