PODCAST: Menneskerettigheder og IT hænger tæt sammen

It forbinder stort set alle på kloden, og it har afgørende betydning for jobs, kultur, magtfordeling, demokrati og frihed. Derfor er FNs højkommissariat for menneskerettigheder nu i færd med at etablere et kontor i Silicon Valley for at være i tættere dialog med it-industrien.

FNs højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra’ad Al Hussein, taler med den danske tech-ambassadør Casper Klynge i den månedlige Techplomacy podcast, som MM Next bringer.

Al Hussein fortæller blandt andet, at kunstig intelligens hænger sammen med beskyttelsen af menneskerettigheder, for når algoritmer står for sagsbehandling og vurdering af vigtige forhold som kreditvurderinger, strafudmåling eller jobansøgninger, er der en risiko for at bestemte grupper bliver diskrimineret, fordi de ikke virker attraktive set med computerens øjne.

Zeid Ra’ad Al Hussein forlader snart en af FN-systemets højeste og mest turbulente poster. Men på falderebet leverer han en meget ærlig refleksion over, hvordan det står til med menneskerettigheder anno 2018 og nogle af de største udfordringer, han har haft i sit virke.

 

Forrige artikel PODCAST: Odenses robot-ekvilibrister: Milliardsalg nærer iværksættertrangen PODCAST: Odenses robot-ekvilibrister: Milliardsalg nærer iværksættertrangen Næste artikel PODCAST // Kunstig intelligens rykker ind i alt PODCAST // Kunstig intelligens rykker ind i alt