Robothundene kommer!

Spot mini er den seneste robot fra Boston Dynamics, der fornylig gjorde sig bemærket med en robot der kan slå saltomortaler.

For et par uger siden cirkulerede videoen med robotten Atlas fra Boston Dynamics, der kan slå en baglæns saltomortale på de sociale medier. Nu løfter den amerikanske robotproducent lidt af sløret for deres næste robot, en lille hund, der ser ud til at være betydeligt mere klar til at sælge på det større marked end de større, mere avancerede og eksperimentelle modeller, vi kender fra tidligere videoer. 

Spot mini hedder robot-hunden. Den vejer 30 kg, er 84 centimeter høj, og kan løbe rundt i halvanden time på en opladning. Den kan bære pakker på op 14 kg., den kan gå op af trapper og selv finde rundt i kontormiljøer, boliger og udendørs.

Som alle Boston Dynamic robotter bevæger Spot mini sig forbløffende naturligt, det ligner en form for levende væsen.

Selskabet Boston Dynamics har haft en lidt omtumlet tilværelse. Det blev købt af  Google i 2013, som en del af en række investeringer i robotteknologi, men i juni 2017 solgte Google det til den store japanske teknologi-investor SoftBank, der også ejer en af verdens mest solgte menneskelige robotter, Pepper.

Herunder ses Boston Dynamics' model Atlas slå baglæns saltomortaler. 

Forrige artikel Uber-droner springer myldretidstrafikken over Uber-droner springer myldretidstrafikken over Næste artikel Levende billeder - fra 567 printere Levende billeder - fra 567 printere