Slaughter bots - skal autonome dræberrobotter forbydes?

Uhh… Sværme af autonome mini-droner, armeret med sprængladninger og evnen til at udsøge sig specifikke person som skal dræbes - for eksempel på grund af deres meninger på de sociale medier. Skal vi forbyde dræber-robotter?

Videon om Slaughter bots virker ikke som et urealistisk scenarie om nogle år, når man tager udviklingen indenfor kunstig intelligens, ansigtgenkendelse, droner og robotter i betragtning.

 Videoen er produceret af den amerikanske NGO, The future of life institute, og efter den 6 minutter lange sciencefiction film, får man en kort introduktion til organisationens indsats for at få forbudt udviklingen og brugen af autonome bevæbnede robotter.

Future of Life har en række af verdens absolut førende kræfter indenfor teknologiudvikling i bestyrelsen - bl.a. entreprenøren Elon Musk, fysikeren Stephen Hawking, genetikforskeren George Church og Martin Rees, præsident for The Royal Society.

Forrige artikel Levende billeder - fra 567 printere Levende billeder - fra 567 printere Næste artikel Dronelufthavnen i Odense Dronelufthavnen i Odense