Verdenshistoriens største vækst venter forude

McKinsey giver 10 gode råd til virksomheder, der vil have del i verdenshistoriens største vækst på 30 billioner dollar

30 billioner – eller 30.000 milliarder dollar. Så stor er den pengekiste, der om blot 15 år venter for enden af den kommercielle regnbue, der er ved at forankre sig solidt i mulden i de nye vækstmarkeder i Asien, Afrika og Sydamerika. Det forudser amerikanske McKinsey i en ny rapport “Winning the $30 trillion decathlon: Going for gold in emerging markets”.

Analysehuset vurderer, at mængden af forbrugere med en daglig disponibel indkomst på over 10 dollars bliver fordoblet de kommende 15 år. I 2025 vil de udgøre 4,2 milliarder mennesker af en forventet verdensbefolkning på 7,9 milliarder. Dermed overgår de for første gang i verdenshistorien  antallet af verdensborgere, der må klare sig for under 10 dollars om dagen.

McKinsey betegner den udvikling som “den største vækstmulighed i kapitalismens historie” og peger på, at størstedelen af den vil ske på nye globale vækstmarkeder som Indien, Kina, Brasilien og Sydafrika. Her forventes en hurtigt voksende klasse af nye forbrugere med en husstandsindkomst over på 20.000 dollars om året at skrue vækstmarkedernes forbrug op fra 12 billioner dollars i dag til 30 billioner dollars i 2025. I samme periode forventes forbruget på de udviklede markeder kun at vokse med 8 billioner dollars. Se figur 1.

Login