Verdensmål har ændret den politiske diskurs – men de har skabt meget få forandringer

Professor Frank Biermann har sammen med 60 forskere verden over analyseret den politiske virkning af verdensmålene. “Og det går ikke særlig godt,” siger han. “Der er megen snak om verdensmålene – men ikke megen handling.”

Frank Biermann er professor 
i <i>global sustainability governance</i> ved universitetet 
i Utrecht. Han har siden 
slutningen af 1990’erne 
beskæftiget sig med miljø og 
bæredygtighed i et politisk 
perspektiv og har senest 
stået i spidsen for den hidtil 
mest grundige analyse af 
den politiske virkning af 
verdensmålene.
Frank Biermann er professor i global sustainability governance ved universitetet i Utrecht. Han har siden slutningen af 1990’erne beskæftiget sig med miljø og bæredygtighed i et politisk perspektiv og har senest stået i spidsen for den hidtil mest grundige analyse af den politiske virkning af verdensmålene.
Claus Kragh

Kloden er præget af planetære kriser, der kalder på globale svar. Og vi har i de 17 verdensmål fra den fælles Agenda 2030 en plan, der på mange måder fint imødegår dem.

Men planen bliver ikke implementeret i noget nær det omfang eller med den hastighed, der er nødvendig for at imødegå kriserne og dermed skabe en reel bæredygtig udvikling verden over.

Sådan lyder vurderingen fra Frank Biermann, der er professor i global sustainability governance ved universitetet i Utrecht og hovedforfatter på den hidtil mest grundige analyse af den politiske virkning af verdensmålene, der blev vedtaget af FN’s 193 medlemslande i 2015 og officielt løber til 2030.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu