Analyse af 
Claus Kragh

Fogh og spillet om Ukraine

Udenrigsministeriet og Statsministeriet fører Danmarks offentlige politik over for Ukraine. Konsulentvirksomheden Rasmussen Global fører den private. Målene i begge spor er at få Ukraine-krigen centralt placeret på den globale scene og at sikre danske virksomheder milliardordrer, når genopbygningen af Ukraine skal i gang.

Anders Fogh Rasmussen til møde med
præsident Zelenskyj i Kyiv i september 2022. Til venstre i billedet ses Andriy
Yermak, mens manden til højre for Fogh Rasmussen er Fabrice Pothier, som siden
2022 har været CEO i Rasmussen Global Consultancy.
Anders Fogh Rasmussen til møde med præsident Zelenskyj i Kyiv i september 2022. Til venstre i billedet ses Andriy Yermak, mens manden til højre for Fogh Rasmussen er Fabrice Pothier, som siden 2022 har været CEO i Rasmussen Global Consultancy.Foto: Ukraines præsidentkontor

Andriy Yermak er manden, man skal kende, hvis man vil lave business i Ukraine. Både politisk business og rigtig business.

Den 51-årige jurist blev kabinetschef i præsidentadministrationen i Kyiv 13 dage før Ruslands fuldtonede invasion 24. februar 2022, og det er angiveligt ham, der for alvor har præsident Zelenskyjs øre.

Yermak samler ved hjælp af sine ti vicekabinetschefer trådene i al den diplomatiske og kommercielle opmærksomhed, der er strømmet mod Ukraine på grund af Ruslands aggressive adfærd.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu