Donald Trump vil have parlamentsudvalg til at undersøge amerikanske nyhedsmedier

Donald Trump opfordrer den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske medier, fordi de, som han siger, spreder falske nyheder.

Den amerikanske præsident Donald Trump skruer nu endnu mere op for sin utilfredshed med de etablerede amerikanske medier.

Torsdag opfordrede han på Twitter den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske nyhedsmedier, skriver blandt andet politikmediet Politico.

I sit opslag på Twitter undrer Donald Trump sig over, ”hvorfor så mange af vores nyheder bare er opspind”, og slår samtidig fast, at han gerne vil have kongressens senatorer til at undersøge medierne.

”Hvorfor indleder senatets efterretningsudvalg ikke en undersøgelse af netværkene af falske nyhedsmedier i VORES land for at se, hvorfor så mange af vores nyheder er opspind – fake!,” skrev præsidenten blandt andet, hvor han dog ikke pegede fingre af en bestemt historie eller et bestemt medie.

Præsidenten har nærmest gjort det til en del af hverdagen at skrive og klage over amerikanske nyhedsmedier, fordi han mener, de skriver falske nyheder om ham og hans administration.

Fornyelig var han for eksempel stærkt utilfreds med artikler, der antydede, at hans regering ikke har gjort nok for ofrene for orkanen, der ramte den caribiske ø Puerto Rico i sidste måned. Øen er en selvstyrende del af USA.

Også når medierne har rettet fokus på den igangværende kongresundersøgelse af Ruslands angivelige indblanding i det amerikanske præsidentvalg sidste år, har Donald Trump være på barrikaderne. Han har blandt andet kaldt undersøgelsen for en heksejagt og formodningen om russisk indblanding for et fupnummer.

Forrige artikel Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Næste artikel Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA
Udpeger Einstein i mystisk brev kærligheden som universets største kraft?

Udpeger Einstein i mystisk brev kærligheden som universets største kraft?

Verdens største kraft er kærligheden, slår Albert Einstein fast i et brev til sin datter. Budskabet har rejst i flere år og har spredt sig til flere kontinenter, men er det virkelig den verdenskendte fysiker, der står bag? Nej, viser vores jagt på historien bag teksten. Læs her, hvordan vi gjorde.

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Microsoft-stifteren har købt en brintdrevet yacht til flere milliarder, beretter flere medier. Men det passer slet ikke, fastslår firmaet, der har lavet konceptet til det overdådige fartøj. 

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Lungesygdommen KOL kan afhjælpes med vitaminer, hybenpulver og olier, påstår viral artikel, der lægger flere videnskabelige kilder til grund. Men artiklen overfortolker forskningen, og der findes ikke bevis for, at netop de midler afhjælper lungesygdommen. Faktisk kan den ikke kureres.

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Coronavirus er dødelig og spredes lige nu til flere verdensdele. Men det er ikke kun virussen, der spreder sig. Det samme gør et væld af urigtige historier om den. Viser et billede for eksempel, at kinesere falder døde om på gaden?  

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Et stort temperament hos kvinder er tegn på intelligens, beretter flere alternative netmedier og henviser til et australsk-amerikansk studie. Men det viser studiet, som medierne henviser til, slet ikke, og der er heller ikke anden forskning, der bakker påstanden op. 

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Store udenlandske tech-giganter som Google, Facebook og Youtube sidder på over 60 procent af annonceomsætningen på internettet i Danmark. Det udfordrer de danske medier og kan true demokratiet. Nu vil Demokratikommissionen have disse virksomheder til at betale mere til danskernes samfundskasse.

Når løgne og fake news bliver til det normale

Når løgne og fake news bliver til det normale

KOMMENTAR: Kan vi finde en mental vaccine mod fake news ved at lære at afkode manipulationens teknikker på nettet? Der er i hvert fald brug for en national plan for digital dannelse i Danmark.

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Hvis din kæreste eller ægtefælle snorker, lever du kortere. Sådan kan man læse i en artikel fra Se og Hør, der er kommenteret adskillige tusinde gange på sociale medier. Men intet tyder på, at din partners snorken koster år af dit liv, lyder det fra forskere.  

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.