Donald Trump vil have parlamentsudvalg til at undersøge amerikanske nyhedsmedier

Donald Trump opfordrer den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske medier, fordi de, som han siger, spreder falske nyheder.

Den amerikanske præsident Donald Trump skruer nu endnu mere op for sin utilfredshed med de etablerede amerikanske medier.

Torsdag opfordrede han på Twitter den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske nyhedsmedier, skriver blandt andet politikmediet Politico.

I sit opslag på Twitter undrer Donald Trump sig over, ”hvorfor så mange af vores nyheder bare er opspind”, og slår samtidig fast, at han gerne vil have kongressens senatorer til at undersøge medierne.

”Hvorfor indleder senatets efterretningsudvalg ikke en undersøgelse af netværkene af falske nyhedsmedier i VORES land for at se, hvorfor så mange af vores nyheder er opspind – fake!,” skrev præsidenten blandt andet, hvor han dog ikke pegede fingre af en bestemt historie eller et bestemt medie.

Præsidenten har nærmest gjort det til en del af hverdagen at skrive og klage over amerikanske nyhedsmedier, fordi han mener, de skriver falske nyheder om ham og hans administration.

Fornyelig var han for eksempel stærkt utilfreds med artikler, der antydede, at hans regering ikke har gjort nok for ofrene for orkanen, der ramte den caribiske ø Puerto Rico i sidste måned. Øen er en selvstyrende del af USA.

Også når medierne har rettet fokus på den igangværende kongresundersøgelse af Ruslands angivelige indblanding i det amerikanske præsidentvalg sidste år, har Donald Trump være på barrikaderne. Han har blandt andet kaldt undersøgelsen for en heksejagt og formodningen om russisk indblanding for et fupnummer.

Forrige artikel Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Næste artikel Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA

Redaktionen holder sommerpause

TjekDets redaktion holder ferie frem til den 3. august, hvor vi vender stærkt tilbage. Du kan stadig tippe os om påstande i den offentlige debat, som du mener fortjener et faktatjek. Du kan skrive til os på tip@tjekdet.dk eller udfylde vores tipformular.

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Underholdningsbranchens genåbning udnyttes groft af svindlere

Adskillige virksomheder får deres navn misbrugt af svindlere, der gennem falske konkurrencer og tilbud forsøger at udnytte underholdningsbranchens genåbning efter coronanedlukningen. Legoland i Billund er seneste offer for fupmagernes forsøg på at snyde godtroende danskere.

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

Pensionist blev ikke fyret på grund af upassende joke om kunde

En spøjs artikel om en ældre mand, der angiveligt har fået en fyreseddel fra den amerikanske supermarkedskæde Walmart blot to timer, efter han var ansat, spreder sig på sociale medier. Han fyrede angiveligt en grov joke af om en kunde, men historien er med al sandsynlighed ren fiktion. 

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

Fupmagere jagter kreditkortoplysninger i falsk Disney-konkurrence

I en facebookkonkurrence, som filmgiganten Disney tilsyneladende står bag, udloves 200 gratis konti til den kommende streamingtjeneste Disney+. Men opslaget er det rene fup, der intet har med Disney at gøre, og svindlerne bag er blot ude efter godtroende danskeres penge.

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Nej, smittetrykket er næppe lavere i Skåne end i Region Hovedstaden

Rejsebegrænsningerne mellem Danmark og Sverige debatteres heftigt for tiden, og adskillige både danske og svenske politikere påstår, at smittetrykket for covid-19 er lavere i Skåne end i Region Hovedstaden. Men det er der ikke noget, der tyder på, vurderer flere forskere.