Donald Trump vil have parlamentsudvalg til at undersøge amerikanske nyhedsmedier

Donald Trump opfordrer den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske medier, fordi de, som han siger, spreder falske nyheder.

Den amerikanske præsident Donald Trump skruer nu endnu mere op for sin utilfredshed med de etablerede amerikanske medier.

Torsdag opfordrede han på Twitter den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske nyhedsmedier, skriver blandt andet politikmediet Politico.

I sit opslag på Twitter undrer Donald Trump sig over, ”hvorfor så mange af vores nyheder bare er opspind”, og slår samtidig fast, at han gerne vil have kongressens senatorer til at undersøge medierne.

”Hvorfor indleder senatets efterretningsudvalg ikke en undersøgelse af netværkene af falske nyhedsmedier i VORES land for at se, hvorfor så mange af vores nyheder er opspind – fake!,” skrev præsidenten blandt andet, hvor han dog ikke pegede fingre af en bestemt historie eller et bestemt medie.

Præsidenten har nærmest gjort det til en del af hverdagen at skrive og klage over amerikanske nyhedsmedier, fordi han mener, de skriver falske nyheder om ham og hans administration.

Fornyelig var han for eksempel stærkt utilfreds med artikler, der antydede, at hans regering ikke har gjort nok for ofrene for orkanen, der ramte den caribiske ø Puerto Rico i sidste måned. Øen er en selvstyrende del af USA.

Også når medierne har rettet fokus på den igangværende kongresundersøgelse af Ruslands angivelige indblanding i det amerikanske præsidentvalg sidste år, har Donald Trump være på barrikaderne. Han har blandt andet kaldt undersøgelsen for en heksejagt og formodningen om russisk indblanding for et fupnummer.

Forrige artikel Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Næste artikel Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA
Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

For at sprede lidt glæde i coronakrisetiden, udlover Bilka i Skalborg spritnye høretelefoner til 10 heldige vindere. Sådan lyder det i et populært opslag på sociale medier. Men Bilka har intet med konkurrencen at gøre - den er et fupnummer. I øjeblikket lægger flere af kædens varehuse ufrivilligt navn til svindelnummeret.

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye "højesteret"

Jurister, menneskerettighedssaktivister, digitale eksperter og en tidligere dansk statsminister er blandt de udpegede medlemmer af Facebooks nye tilsynsråd. De skal tage stilling til, hvilke typer indhold der løbende skal fjernes på det sociale medie. 

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

En amerikansk demonstrant hånes på sociale medier for at holde et protestskilt med et konspirerende budskab, der beskylder Barack Obama for at stå bag coronakrisen. Men billedet er manipuleret. I virkeligheden står der noget helt andet på skiltet, som hun brugte til at demonstrere mod nedlukningen af Californien under coronakrisen. 

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Antallet af muslimer i Danmark er ofte genstand for debat på sociale medier. Ikke mindst fordi der ikke findes officielle danske opgørelser. Nye beregninger viser nu, at tallet sandsynligvis er lavere end tidligere vurderet.