Donald Trump vil have parlamentsudvalg til at undersøge amerikanske nyhedsmedier

Donald Trump opfordrer den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske medier, fordi de, som han siger, spreder falske nyheder.

Den amerikanske præsident Donald Trump skruer nu endnu mere op for sin utilfredshed med de etablerede amerikanske medier.

Torsdag opfordrede han på Twitter den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske nyhedsmedier, skriver blandt andet politikmediet Politico.

I sit opslag på Twitter undrer Donald Trump sig over, ”hvorfor så mange af vores nyheder bare er opspind”, og slår samtidig fast, at han gerne vil have kongressens senatorer til at undersøge medierne.

”Hvorfor indleder senatets efterretningsudvalg ikke en undersøgelse af netværkene af falske nyhedsmedier i VORES land for at se, hvorfor så mange af vores nyheder er opspind – fake!,” skrev præsidenten blandt andet, hvor han dog ikke pegede fingre af en bestemt historie eller et bestemt medie.

Præsidenten har nærmest gjort det til en del af hverdagen at skrive og klage over amerikanske nyhedsmedier, fordi han mener, de skriver falske nyheder om ham og hans administration.

Fornyelig var han for eksempel stærkt utilfreds med artikler, der antydede, at hans regering ikke har gjort nok for ofrene for orkanen, der ramte den caribiske ø Puerto Rico i sidste måned. Øen er en selvstyrende del af USA.

Også når medierne har rettet fokus på den igangværende kongresundersøgelse af Ruslands angivelige indblanding i det amerikanske præsidentvalg sidste år, har Donald Trump være på barrikaderne. Han har blandt andet kaldt undersøgelsen for en heksejagt og formodningen om russisk indblanding for et fupnummer.

Forrige artikel Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen Næste artikel Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA Google har fundet russisk-støttede politiske reklamer rettet mod USA
Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Er du en klimaduks eller en af dem, der udleder allermest?

Klimaet er havnet i toppen af politiske dagsordener, og den nye regering har som ambition at reducere Danmarks udledninger af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Men hvor meget drivhusgas udleder danskerne egentlig i forhold til folk i andre lande?  

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

TV 2's single-tal har intet med singler at gøre

Antallet af danskere uden en partner er steget over de seneste 20 år, hævder TV 2 News, der mener at have fundet tal over singler hos Danmarks Statistik. Men sådan nogle tal har Danmarks Statistik aldrig haft. 

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

Du kommer ikke i bedre form af at se fodbold

At se fodbold er lige så sundt for helbredet som at gå i halvanden time. Sådan lyder konklusionen på et nyt studie ifølge flere danske og udenlandske medier. Men det er noget vås, fastslår flere forskere. Og heller ikke forskeren bag studiet vil stå inde for den udlægning.  

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Nej, øl er ikke en genvej til færre sygedage

Drikker du øl, har du færre sygedage end, hvis du holder dig på ædruelighedens smalle sti. Sådan konkluderer et finsk studie ifølge en lang række artikler i ind- og udland. Men det er totalt misforstået, siger forskeren bag studiet. 

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Jyske biografer advarer: Deltag endelig ikke i denne konkurrence!

Rækken af biografer landet over, der ufrivilligt lægger navn til falske konkurrencer på Facebook, er blevet endnu længere. Denne gang er det Biografcenter Fotorama Viborg, Kinorama i Aabenraa og Bio Silkeborg, der er ofre for konkurrencer, som de slet ikke står bag.