Europa lukket ned: Sådan forsøger andre europæiske lande at begrænse coronasmitten

LANDKORT: Europæiske regeringer har ligesom den danske travlt med at forsøge at inddæmme coronakrisen. Men hvad bliver der gjort i andre europæiske lande for at bremse spredningen? Få overblikket her.

Af Martin Lyngbæk OlsenKatrine Falk Lønstrup og Ninna Gøbel Rønberg,
Altinget.dk

Coronakrisen hærger i Europa. EU’s stats- og regeringsledere besluttede på et topmøde tirsdag 17. marts at forbyde al unødvendig indrejse for ikke-EU-borgere. Og statsminister Mette Frederiksen (S) og den danske regering har på det ene pressemøde efter det andet iværksat nye tiltag, der skal begrænse coronasmitten. 

Men hvordan griber andre lande i øvrigt krisen an? Få overblikket over, hvilke politiske tiltag der er taget i brug.

Du kan skifte mellem forskellige overblik ved at klikke på menubaren over kortet - og derudover kan du under kortet læse mere om de enkelte landes tiltag. 

Tallene opdateres løbende. 

 

Artiklen blev oprindeligt udgivet på Altinget.dk, hvor du finder flere uddybende oplysninger om de europæiske landes initiativer.

Forrige artikel Corona: Vi aner ikke, om malariamedicin virker – og forsøget kan være farligt  Corona: Vi aner ikke, om malariamedicin virker – og forsøget kan være farligt Næste artikel Frivillige læger bekæmper digital misinformation om coronavirus Frivillige læger bekæmper digital misinformation om coronavirus
Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

For at sprede lidt glæde i coronakrisetiden, udlover Bilka i Skalborg spritnye høretelefoner til 10 heldige vindere. Sådan lyder det i et populært opslag på sociale medier. Men Bilka har intet med konkurrencen at gøre - den er et fupnummer. I øjeblikket lægger flere af kædens varehuse ufrivilligt navn til svindelnummeret.

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye "højesteret"

Jurister, menneskerettighedssaktivister, digitale eksperter og en tidligere dansk statsminister er blandt de udpegede medlemmer af Facebooks nye tilsynsråd. De skal tage stilling til, hvilke typer indhold der løbende skal fjernes på det sociale medie. 

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

En amerikansk demonstrant hånes på sociale medier for at holde et protestskilt med et konspirerende budskab, der beskylder Barack Obama for at stå bag coronakrisen. Men billedet er manipuleret. I virkeligheden står der noget helt andet på skiltet, som hun brugte til at demonstrere mod nedlukningen af Californien under coronakrisen. 

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Antallet af muslimer i Danmark er ofte genstand for debat på sociale medier. Ikke mindst fordi der ikke findes officielle danske opgørelser. Nye beregninger viser nu, at tallet sandsynligvis er lavere end tidligere vurderet.