Kunstig intelligens fremkalder realistiske billeder af falske kendisser

Ny software baseret på kunstig intelligens vil ændre vores opfattelse af billeder og video som dokumentation. Det kan resultere i billedmanipulationer, der er svære at fælde.  Se videoen.

Udtrykket “pics or it didn’t happen” bliver brugt i mere og mindre seriøse sammenhænge, når internettets diskussionslystne kræver bevis for et udsagn eller en begivenhed. Men det skal måske lægges i graven nu - eller i hvert fald skrives om.

Software- og mikrochip-virksomheden Nvidia har haft held med at træne en kunstig intelligens til at kunne skabe billeder af for eksempel mennesker i forskellige situationer, som de færreste kan fælde på kvaliteten. Selvom billederne er det pure opspind.

Det skriver netmediet Quartz.

Quartz vurderer, at potentialet for teknikken er stort - ikke mindst til kommercielle formål. Her vil den kunstige intelligens kunne skabe billeder med mennesker, der for eksempel skal bruges i en reklame. Men samtidig lurer faren for, at de forkerte vil tage værktøjet til sig.

Forestil dig at se Donald Trump erklære atomkrig mod Nordkorea i en video på Facebook. Eller se russiske tropper vade over grænsen til Baltikum i en video delt på Twitter. Eller se Lars Løkke Rasmussen opgive sin statsministerpost på Instagram.

To algoritmer og 30.000 kendisser

Teknikken fungerer ved, at to forskellige algoritmer konkurrerer mod hinanden. Den ene forsøger at genskabe et objekt eller en scene ud fra dens databank. Den anden algoritme forsøger at vurdere ægtheden. Når man fodrer denne kunstige intelligens med data, bliver den hurtigt klogere og mere præcis i gengivelsen af virkeligheden. Og det har ført til et gennembrud.

I forrige uge fremlagde Nvidia deres nyeste resultater. Forskerne har fodret en såkaldt supercomputer med 30.000 billeder af kendisser. De har med andre ord trænet den kunstige intelligens, og resultatet er bemærkelsesværdigt.

Nvidias teknik kan skabe billeder, der til forveksling ligner fotos fra dit eget album. Billederne er ikke i alle tilfælde helt perfekte. Nogle af dem viser kvinder med kun en ørering eller en hest med to hoveder.

Se selv med i videoen herunder.

Forrige artikel VI GØR STATUS: Her er årets mest læste på TjekDet.dk VI GØR STATUS: Her er årets mest læste på TjekDet.dk Næste artikel I Nordsjælland lever de næsten seks år længere end på Lolland I Nordsjælland lever de næsten seks år længere end på Lolland
De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Hjælper det overhovedet klimaet at spise mindre kød?

Ifølge en dansk forsker hjælper det ikke på klimaproblemerne at lade være med at spise kød, da det animalske landbrug ikke tilføjer flere drivhusgasser til atmosfæren - det er de samme drivhusgasser, der kører i ring. Men den påstand holder ikke.

Også Chili Klaus må stå model til falske annoncer

Også Chili Klaus må stå model til falske annoncer

Claus Pilgaard har overvundet sin konkurs ved at investere i bitcoin, og nu spreder han budskabet, så andre kan gøre ham kunsten efter. Sådan lyder det i en artikel, der lige nu florerer på nettet. Men artiklen er fup, og det er ikke første gang Claus Pilgaard har måtte lægge navn til den slags svindelnumre.