Kunstig intelligens fremkalder realistiske billeder af falske kendisser

Ny software baseret på kunstig intelligens vil ændre vores opfattelse af billeder og video som dokumentation. Det kan resultere i billedmanipulationer, der er svære at fælde.  Se videoen.

Udtrykket “pics or it didn’t happen” bliver brugt i mere og mindre seriøse sammenhænge, når internettets diskussionslystne kræver bevis for et udsagn eller en begivenhed. Men det skal måske lægges i graven nu - eller i hvert fald skrives om.

Software- og mikrochip-virksomheden Nvidia har haft held med at træne en kunstig intelligens til at kunne skabe billeder af for eksempel mennesker i forskellige situationer, som de færreste kan fælde på kvaliteten. Selvom billederne er det pure opspind.

Det skriver netmediet Quartz.

Quartz vurderer, at potentialet for teknikken er stort - ikke mindst til kommercielle formål. Her vil den kunstige intelligens kunne skabe billeder med mennesker, der for eksempel skal bruges i en reklame. Men samtidig lurer faren for, at de forkerte vil tage værktøjet til sig.

Forestil dig at se Donald Trump erklære atomkrig mod Nordkorea i en video på Facebook. Eller se russiske tropper vade over grænsen til Baltikum i en video delt på Twitter. Eller se Lars Løkke Rasmussen opgive sin statsministerpost på Instagram.

To algoritmer og 30.000 kendisser

Teknikken fungerer ved, at to forskellige algoritmer konkurrerer mod hinanden. Den ene forsøger at genskabe et objekt eller en scene ud fra dens databank. Den anden algoritme forsøger at vurdere ægtheden. Når man fodrer denne kunstige intelligens med data, bliver den hurtigt klogere og mere præcis i gengivelsen af virkeligheden. Og det har ført til et gennembrud.

I forrige uge fremlagde Nvidia deres nyeste resultater. Forskerne har fodret en såkaldt supercomputer med 30.000 billeder af kendisser. De har med andre ord trænet den kunstige intelligens, og resultatet er bemærkelsesværdigt.

Nvidias teknik kan skabe billeder, der til forveksling ligner fotos fra dit eget album. Billederne er ikke i alle tilfælde helt perfekte. Nogle af dem viser kvinder med kun en ørering eller en hest med to hoveder.

Se selv med i videoen herunder.

Forrige artikel Fejl får Esbjerg Kommune til at 'finansiere' Venstre-annonce Fejl får Esbjerg Kommune til at 'finansiere' Venstre-annonce Næste artikel I Nordsjælland lever de næsten seks år længere end på Lolland I Nordsjælland lever de næsten seks år længere end på Lolland
Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Fik du læst? Hvor mange børn får egentlig ministerpension?

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Vores artikel om pension til ministres børn er over et år gammel. Borgerlige ministre måtte forlade deres poster ved folketingsvalget forleden. Og et borgerforslag mod pension til ministerbørn prægede dagsordenen i foråret. To begivenheder der måske har været med til at give artiklen nyt liv i år.

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Fik du læst? Her er verdens rigeste lande

Over sommeren kan du læse eller genlæse de mest læste artikler på tjekdet.dk. Artiklen med suverænt flest læsere i år ser på, hvilket land, der er det rigeste i verden. Det er slet ikke så nemt at afgøre, viste vores faktatjek. 

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Direktørsvindel rammer hårdest i sommerferien

Det er sommer, og direktionsgangen er højst sandsynligt ferietom. Dermed er højsæsonen for direktørsvindel indledt, hvor 'ikke-ferieramte' medarbejdere får en fupmail, der hævdes at komme fra direktøren.

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

LEGO-ejer misbruges i bitcoin-svindelnummer

For tiden tjener LEGO-ejer Kjeld Kirk Kristiansen bunkevis af penge på at investere i bitcoin, og du kan gøre det samme, lover artikel. Men der er tale om rendyrket snyd. 

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Nej, din smartphone giver dig ikke horn i nakken

Flere danske og udenlandske medier har de seneste uger berettet om et australsk studie, der beskylder smartphones for at give dig horn i nakken. Men den konklusion er helt gal, siger to forskere, der også er betænkelige ved, at studiets hovedforfatter forhandler puder, som skulle afhjælpe nakkesmerter.