Pave Frans sætter falske nyheder på dagsordenen

”Nuntii fallaces” er den latinske oversættelse for ”falske nyheder” – og netop det har katolikkernes overhoved, Pave Frans, meddelt, at han vil adressere til næste år.

Pave Frans meddelte fredag sine omkring 40 millioner følgere på Twitter, at falske nyheder vil være et tema i hans tale ved den katolske kirkes ’Verdensdag for social kommunikation” til næste år, oplyser vatikanets radiostation, Vatican Radio. 

”Sandheden vil sætte dig fri. Falske nyheder og journalistik for fred,” fremgår det blandt andet af fredagens opslag.

Kirkens kommunikationsdag finder sted den 13. maj næste år, og pavens budskab om falske nyheder vil blive offentliggjort den 24. januar, som den katolske festdag for Frans af Sales, der er skytshelgen for journalister og andre skribenter.

Kommunikationsdagen blev første gang afholdt den 7. maj 1967 under Pave Paul VI, som ønskede at skabe opmærksomhed om medierne og den store magt, de har for den kulturelle udvikling.

Forrige artikel Maven baner vej for konspirationsteorier Maven baner vej for konspirationsteorier Næste artikel Donald Trump vil have parlamentsudvalg til at undersøge amerikanske nyhedsmedier Donald Trump vil have parlamentsudvalg til at undersøge amerikanske nyhedsmedier