Røde Kors må gerne indsamle penge via sms

Har du også modtaget en sms fra Dansk Røde Kors, der opfordrer til at give et bidrag til deres arbejde? Mange tror, det er ulovligt. Men det er det faktisk ikke.

Dansk Røde Kors har i weekenden sendt omkring 900.000 sms’er til danskere, hvor de opfordrer modtagerne til at give et bidrag til organisationens arbejde. Den henvendelse har skabt debat på Facebook, hvor flere brugere stiller spørgsmålstegn ved, om nødhjælpsorganisationen virkelig må sende sådanne beskeder.

Faktum er, at det må Røde Kors gerne. Hjælpeorganisationer er ikke omfattet af markedsføringslovens forbud, og kan derfor sende e-mail og sms’er uden forudgående tilsagn. Og den mulighed ser Røde Kors som et af flere væsentlige redskaber til at kunne samle penge ind.

”I Røde Kors er vores mission at hjælpe sårbare mennesker overalt i verden. For at gøre det har vi brug for penge, som vi blandt andet får fra helt almindelige danskere i form af private bidrag. Indtægter fra telemarketing, sms og lignende udgør en vigtig del af vores økonomiske fundament. Hvis vi ikke kontakter mennesker, får vi heller ingen bidrag. En sms med en opfordring om at støtte er altså en af de kommunikationsformer, som vi bruger. Og vi respekterer selvfølgelig et nej tak, hvis folk ikke ønsker at høre fra os igen,” skriver organisationen på sin hjemmeside.

På Facebook er der også flere, der undrer sig over, hvor Dansk Røde Kors har fået modtagernes telefonnummer fra. Svaret på det spørgsmål kan man også finde på organisationens hjemmeside.

”Vi har lavet en større sms-kampagne for at nå ud til alle dem, der har lyst til at gøre en forskel for mennesker i nød. Derfor har vi købt et antal telefonnumre – heriblandt dit. Din og andres støtte er helt afgørende for vores hjælpearbejde. Derfor har vi henvendt os med en støtteopfordring.”

Hvis du fremover ikke ønsker at modtage ’indsamlings-sms’er” fra Røde Kors, så skal du blot oplyse det.

”Men du kan til enhver tid gøre os opmærksom på, at du ikke ønsker e-mail og/eller sms fra os ved at sende en mail til fastbidrag@rodekors.dk - husk at oplyse den e-mail eller det mobilnummer, vi ikke må sende til, når du skriver til os”.

En enkelt ting er dog gået galt for nødhjælpsorganisationen. Adskillige Facebookbrugere klager over, at de har modtaget sms'en midt om natten. Og det var bestemt ikke meningen.

"I forbindelse med vores årlige landsindsamling har vi udsendt en SMS med støtteopfordring til en større del af den danske befolkning. Desværre er der sket en fejl i udsendelsen hos vores leverandør, og derfor har en række danskere modtaget vores SMS sent om aftenen eller midt om natten. Det beklager vi naturligvis dybt! Det var absolut ikke vores hensigt at genere nogen, og vi kan kun beklage fejlen," oplyser organisationen på sin hjemmeside.

Forrige artikel Dommedagsprofeti påstår verden går under på lørdag Dommedagsprofeti påstår verden går under på lørdag Næste artikel Hacker ’fra Microsoft’ bliver helt til grin, da han forsøger at snøre politibetjent Hacker ’fra Microsoft’ bliver helt til grin, da han forsøger at snøre politibetjent
Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

Bilka er lige nu et populært mål for fupkonkurrencer

For at sprede lidt glæde i coronakrisetiden, udlover Bilka i Skalborg spritnye høretelefoner til 10 heldige vindere. Sådan lyder det i et populært opslag på sociale medier. Men Bilka har intet med konkurrencen at gøre - den er et fupnummer. I øjeblikket lægger flere af kædens varehuse ufrivilligt navn til svindelnummeret.

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye

Helle Thorning-Schmidt bliver medlem af Facebooks nye "højesteret"

Jurister, menneskerettighedssaktivister, digitale eksperter og en tidligere dansk statsminister er blandt de udpegede medlemmer af Facebooks nye tilsynsråd. De skal tage stilling til, hvilke typer indhold der løbende skal fjernes på det sociale medie. 

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

Forvirring om (falsk) coronaskilt: Mener hun virkelig det helt alvorligt?

En amerikansk demonstrant hånes på sociale medier for at holde et protestskilt med et konspirerende budskab, der beskylder Barack Obama for at stå bag coronakrisen. Men billedet er manipuleret. I virkeligheden står der noget helt andet på skiltet, som hun brugte til at demonstrere mod nedlukningen af Californien under coronakrisen. 

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Hvor mange muslimer er der i Danmark?

Antallet af muslimer i Danmark er ofte genstand for debat på sociale medier. Ikke mindst fordi der ikke findes officielle danske opgørelser. Nye beregninger viser nu, at tallet sandsynligvis er lavere end tidligere vurderet.