Danmark er blandt verdens mest gavmilde til at støtte forskning

Danmark blandt største bidragydere til forskning og udvikling. Det fremgår af den seneste udgave af OECD’s årlige rapport Science, Technology and Innovation Outlook.

Danmark er en af de lande i OECD, der afsætter allerflest midler til støtte af forskning og udvikling. Den konklusion kan drages, hvis man læser OECDs seneste seneste udgave af Science, Technology and Innovation Outlook. Rapporten er en 200 sider lang gennemgang af den historiske udvikling og de fremadrettede perspektiver inden for forskning og udvikling i OECDs medlemslande.

I ovenstående grafik kan det altså ses, at mens store økonomier som USA og Frankrig har skåret kraftigt i andelen af det offentlige budget, der går til forskning og udvikling, så har Danmark i samme periode øget sin andel fra 1,41 til 1,85, hvilket gør dem til et af de gavmildeste lande på området. Men hvordan bruges pengene så? En af måderne, denne udvikling kommer til udtryk på, er i mængden af forskning, der bliver foretaget.

Spørgsmålet er så, om den voldsomme udvikling i antallet af forskningsgrader overhovedet er positiv. F.eks. har ph.d.-uddannelsen været under kritik fra flere sider for angiveligt at blive fortyndet i kvalitet som følge af den hurtigt voksende mængde ph.d.-studerende.

Forrige artikel Her er verdens største rederier Her er verdens største rederier Næste artikel Mandag Morgen jagter ny vækst i Danmark Mandag Morgen jagter ny vækst i Danmark