Historien i tal

Baseline for verdensmålene – Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund

Projektet 'Baseline for verdensmålene' handler om at vise, i hvilket omfang Danmark opfylder verdensmålene – en nulpunktsmåling af, hvor vi står lige nu, så vi ved, hvor vi skal sætte ind for at skabe bæredygtig udvikling. 

Verdensmålene er en fælles global ramme for bæredygtig udvikling frem mod 2030. Men de giver ingen klare svar på, hvordan vi opfylder verdensmålene i de enkelte lande. Derfor er FNs grundtanke med verdensmålene, at måden vi arbejder med dem, skal være tilpasset de enkeltes landes forhold, lovgivning, udfordringer og muligheder. De globale mål skal suppleres, så vi kan handle på dem nationalt og så lokalt.

Det første skridt er derfor at finde ud af, hvad vi skal måle på, hvis vi skal handle på verdensmålene i Danmark – hvad betyder det i Danmark at have sikre boliger til en overkommelig pris eller bæredygtige transportsystemer? Og hvordan kan vi bedst måle det?

Det er nogle af de svar, projektet ”Baseline for verdensmålene” skal give. Nedenstående rapport er et pilotprojekt med fokus på verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund.

Projektet er udført af Dansk Arkitektur Center og Rambøll i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Danmarks Statistik på initiativ af 2030-panelet, som understøtter arbejdet i Folketingets tværpolitiske netværk for FN's Verdensmål, 2030-netværket. Projektet er støttet af Rambøll Fonden og Realdania.

Hent rapporten her


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu