Connie Hedegaard: Væksten skal være konsekvent klimavenlig

INTERVIEW: Væksten kommer. Det er ikke til diskussion, mener tidligere EU-kommissær for klimaet, Connie Hedegaard. Spørgsmålet er kun, hvordan vi sikrer, at det bliver den rigtige, fremtidsrettede vækst.

”Om vi piver eller synger, så kommer der vækst globalt, og der kommer rigtig meget af den. Vi bliver flere mennesker, der kommer flere i middelklassen, der bliver flere, der kan forbruge. Sådan er det. Til alle, der siger, vi skal stoppe væksten, siger jeg bare: rigtig god fornøjelse med det projekt, det kommer helt stensikkert ikke til at ske. Det reelle spørgsmål er, hvordan vi former den vækst, vi får, og som mennesker også vil have”.

Der er næppe nogen dansk politiker, der har arbejdet så intenst med klimaproblemerne som Connie Hedegaard. Som klima- og miljøminister for De Konservative havde hun ansvaret for FN’s klimakonference COP15 i København, og derefter blev hun EU’s første klimakommissær indtil 2014. I dag er hun bestyrelsesformand for den grønne tænketank Concito og formand for KR Foundation, en pengestærk miljøfond støttet af familien bag Velux. Derudover er hun medlem af bestyrelsen i termostatvirksomheden Danfoss og Aarhus Universitetet. To bestyrelser, hvor der tales forskning, ny teknologi og klima.

Login