Danmarks syv sociale dødssynder — og hvordan vi får bugt med dem

År efter år bruger samfundet et stort tocifret milliardbeløb på sociale indsatser, som alligevel ikke skaber den ønskede fremgang og udvikling for udsatte borgere. Det skyldes bl.a., at fravær af nytænkning og manglende fokus på resultater præger det sociale område, lyder det fra flere eksperter. Mandag Morgen har kortlagt velfærdens syv sociale dødssynder.

Kampen mod velfærdens sociale smertensbørn står højt på den politiske dagsorden, når Folketinget samles igen efter sommerferien. Regeringen har en stribe planer i støbeskeen i håb om at få bugt med nogle af udfordringerne.

Milliarder af skattekroner skal bruges på indsatser, der giver mest værdi for borgerne, og ikke ud fra stive regler og gamle rutiner. Innovationsminister Sophie Løhdes (V) drejebog til den formentlig største reform af den offentlige sektor i 10 år begynder at tage form, og den vil blive en af den kommende politiske sæsons helt store slagmarker. De mange uløste problemer inden for psykiatrien forsøger regeringen også at knuse med sin kommende plan på området.

Login