Den socialdemokratiske rejse mod højre

BOGANMELDELSE: Let tilgængelig og personlig vejviser fra tidligere socialdemokratisk minister skildrer partiets politiske kursskifte – fra Anker Jørgensen til Mette Frederiksen.

Når den tidligere socialdemokratiske minister Karl Hjortnæs gør regnebrættet op for Socialdemokratiets rejse fra Anker Jørgensen til Mette Frederiksen, så ligner det én lang jagt på magten, på den herskende politiske tænkning og på midtervælgerne.

Det er samtidig en rejse væk fra rødderne og den arbejderklasse, som var partiets fundament, og væk fra den ideologi, som gjorde det til andet og mere end et mellemstort parti uden større indflydelse og uden mere værdipolitisk substans end andre mellemstore partier, konstaterer Hjortnæs.

Debatbogen ”Kampen om Socialdemokratiet” er en blanding af personlige erindringer og politisk analyse fra en person, der sad 21 år inde i det Socialdemokratiske maskinrum i Folketinget fra 1971 til 1994 og med erfaringer fra tre ministerposter som justitsminister, skatteminister og fiskeriminister.

Login