Historien i tal

Evaluering af Røde Kors integrationsindsats

Der har i 2015 været en særlig stor stigning i aktiviteter på integrationsområdet. Fra 2014 til 2015 gik Røde Kors således fra at have 65 lokalafdelinger med integrationsaktiviteter til nu 81 lokalafdelinger med integrationsaktiviteter. Samtidig har der været en stigning i antallet af frivillige fra ca. 1.200 i 2014 til ca. 2.300 i 2015. Stigningen i frivillige er formentlig en følge af den nuværende flygtningesituation, og der har da også været en væsentlig stigning i antallet af brugere i Røde Kors’ integrationsaktiviteter. I alt havde Røde Kors’ integrationsaktiviteter cirka 6.600 brugere i 2015.

Røde Kors har gennem mange år organiseret frivilligt integrationsarbejde. Antallet af lokale Røde Kors-afdelinger, der arbejder med frivillig integration, har været jævnt stigende de seneste 20 år, og især i de seneste år er der sket en vækst i antallet af frivillige og antallet af lokalafdelinger, der arbejder med integration. Integrationsaktiviteterne er bredt ud i hele Danmark og inddrager flygtninge og ind-vandrere i mange lokalsamfund.

Nærværende rapport er udgivet af Oxford Research og evaluerer Røde Kors’ integrationsindsats i 2014 og 2015. Evalueringen bygger videre på Oxford Researchs evaluering af Røde Kors’ integrationsarbejde 2009-2012.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu