Historien i tal

Flere unge i udsatte boligområder uddanner sig

Stadigt flere unge fra udsatte boligområder får sig en uddannelse, men hver fjerde af de unge står dog stadig tilbage uden faglig baggrund og job, viser en ny analyse fra Center for Boligsocial Udvikling.

Uddannelsesmønstrene for unge i Danmark har de seneste år ændret sig markant, hvor stadigt flere unge får sig en ungdomsuddannelse. Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) har gennem en analyse undersøgt, om den samme positive udvikling gør sig gældende i udsatte boligområder.

Og udviklingen i de udsatte boligområder følger generelt den positive udvikling på landsplan. Andelen af 20-årige i udsatte boligområder, der har afsluttet eller er i gang med en ungdomsuddannelse, steg i perioden fra 2008 til 2013 fra 56% til 66%, en stigning på knap 10 procentpoint. På landsplan steg andelen i samme periode fra 74% til 81%, hvilket svarer til en stigning på 7 procentpoint.

Den positive udvikling i de udsatte boligområder dækker over, at markant flere unge påbegynder en videregående eller gymnasial uddannelse, mens andelen, der påbegynder en erhvervsuddannelse er faldet en smule fra 2008 til 2013.

Mere end hver fjerde af de unge i de udsatte boligområder ender stadig i restgruppen og står som 25-årige uden hverken uddannelse eller beskæftigelse. Det er over dobbelt så mange som på landsplan.

Læs hele CFBUs rapport her.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu