Forebyggelse - ifølge danskerne

Daglige idrætstimer i skolen, differentieret moms på sunde og usunde fødevarer, højere aldersgrænse for køb af alkohol og rygestopkurser for unge er eksempler på forslag, der bakkes op af mere end 70 pct. af danskerne. Det viser en ny rapport fra Mandag Morgen og TrygFonden, som har spurgt mere end 2.200 danskere om deres holdninger…

Daglige idrætstimer i skolen, differentieret moms på sunde og usunde fødevarer, højere aldersgrænse for køb af alkohol og rygestopkurser for unge er eksempler på forslag, der bakkes op af mere end 70 pct. af danskerne. Det viser en ny rapport fra Mandag Morgen og TrygFonden, som har spurgt mere end 2.200 danskere om deres holdninger til forebyggelse.

Målet med undersøgelsen er at give et afsæt for den fremtidige indsats ved at vise, hvilket farvand praktikere og politiske beslutningstagere kommer til at navigere i. Samtidig er rapporten tænkt som et udgangspunkt for at diskutere, hvordan den eksisterende forebyggelsesindsats kan forbedres.

Undersøgelsen viser bl.a., at danskerne gerne vil leve sundere, og at de vurderer, at forebyggelse på sundhedsområdet betaler sig. De vil samtidigt gerne tage større ansvar for både familie og venner, og de ser også gerne, at fagfolk – lige fra lægen til skolelæreren – spiller en større rolle end i dag.

God læselyst.

Hent PDF

Forrige artikel 2050 - Something’s Green in the State of Denmark Næste artikel Patient’s Journey Patient’s Journey