Fremtidens arkitektbranche

Arkitekterne sta°r fortsat vagt om den ikoniske formgivning, men forsta°r, at skaberglæden skal sla° følge med det gode købmandskab. Beklageligvis er branchen ogsa° en af sine egne værste modstandere.

Hvordan ser fremtiden ud for den danske arkitektbranche? Det er udgangspunktet for dette debatoplæg. Svaret er vigtigt – for arkitektbranchen er presset fra mange sider. Presset af en samfundsøkonomi i opbrud, af konjunkturel modvind, af nye krav og forventninger og af skærpet konkurrence.

Branchen kendetegnes stadig af en betydelig og ukuelig optimisme. Optimismen er ikke uden hold i virkeligheden, for der er bestemt ogsa° lovende perspektiver for arkitektbranchen. Arkitekterne sta°r fortsat vagt om den ikoniske formgivning, men forsta°r, at skaberglæden skal sla° følge med det gode købmandskab. Beklageligvis er branchen ogsa° en af sine egne værste modstandere med sin insisteren pa°, at alle kan levere alt og mestrer det samme pa° et presset marked, der skriger pa° fokusering.

For mange arkitektvirksomheder forsøger at levere pa° alle hylder trods begrænset kapacitet. Det giver uskarpe profiler, unødvendigt meget konkurrence og tilfældig opgavefordeling. Dertil kommer branchens høje konjunkturfølsomhed og den stigende tendens til kun at konkurrere pa° prisen – især i de ha°rde tider. En kortfristet nødløsning, som køber lidt respit pa° fremtidens bekostning.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu