Fremtidsbilleder

Hvordan ser et Danmark uden affald ud? Ny fremtidsvision fra Mandag Morgens grønne afdeling Sustainia viser danskernes hverdag i en ikke fjern fremtid, hvor innovative løsninger har gjort Danmark fri for affald. Udgivelsen ’Fremtidsbilleder’ bygger på aktuelle udviklinger i affaldshåndering samt en række tilgængelige teknologier og løsninger. Udgivelsen giver et bud på, hvordan disse tiltag…

Hvordan ser et Danmark uden affald ud? Ny fremtidsvision fra Mandag Morgens grønne afdeling Sustainia viser danskernes hverdag i en ikke fjern fremtid, hvor innovative løsninger har gjort Danmark fri for affald.

Udgivelsen ’Fremtidsbilleder’ bygger på aktuelle udviklinger i affaldshåndering samt en række tilgængelige teknologier og løsninger. Udgivelsen giver et bud på, hvordan disse tiltag i nær fremtid vil blive bredt implementeret og hermed gøre genbrug og genanvendelse til en integreret del af vores hverdag. ’Fremtidsbilleder’ er bygget op som en beskrivelse af tre danskeres hverdag, så man som læser får en fornemmelse af, hvordan man kan leve livet uden at producere affald.

”Som miljøminister er det herligt at læse en konkret beskrivelse af en fremtid, hvor man undgår affald i hverdagen, ikke mindst fordi jeg selv forbereder en ny strategi, der netop handler om, hvordan vi forebygger affald. Jeg er især optaget af nogle af tendenserne i ”Fremtidsbilleder” – som at vi går fra at eje ting til at leje, låne eller dele. Dens slags initiativer bobler allerede frem i dag. For eksempel kan man dele og bytte tøj på hjemmesiden shareyourcloset.dk og i kjolebutikken Resecond.” siger Kirsten Brosbøl (S).

Udgivelsen ’Fremtidsbilleder’ er blevet til som et led i arbejdet med den kommende strategi om affaldsforebyggelse. Den er lavet af Mandag Morgens grønne afdeling Sustainia for Miljøministeriet og udkommer kun digitalt.

Hent PDF

Forrige artikel Omsorgsmålingen Omsorgsmålingen Næste artikel Newdoing Newdoing