Gør kompleksiteten til din ven

LEDELSE Forsøg på at reducere kompleksitet ender som regel med tunnelsyn, beslutningsdovne omgivelser og fyldte leder-indbakker. Vi skal lære ikke blot at navigere i kaos, men ligefrem at nyde den livgivende uforudsigelighed. Det starter på ledelsesgangen, skriver Mads Thimmer.

Af Mads Thimmer
Adm. direktør og medstifter af Innovation Lab

Først skulle vi være lean, så var det agil, nu er det resilient. Snart kommer der noget nyt. Fristelsen til at finde “nemme” svar på tidens udfordringer er stor, og ingen ønsker at stå tilbage med et forældet syn på ledelse.

Men virkeligheden – og menneskene i den – er ekstremt nuanceret og mangfoldig, og ingen teori vil nogensinde helt slå til som forklaringsmodel for praksis. Så hvad kan man gøre. 

Der er heldigvis inspiration at hente. Se bare ud ad vinduet. Vi ser igen og igen, at det naturlige vinder over det kultiverede i verden udenfor.

Herhjemme udsætter vi bævere, som pludselig laver rav i den, vælter træer og bygger dæmninger, uden at der har været en landskabsarkitekt inde over. Det skaber helt nye habitater for fisk og dermed for fugle som isfuglen i de opståede bassiner, og på land vrimler det frem med insekter og ny fauna fra bævernes fældede træer.

Biologer er vildt forundrede over, at der med det kaos, som bæverne bringer med sig, kommer så meget biodiversitet, frugtbarhed, nye arter og ægte natur – meget mere, end selv de mest ambitiøst planlagte og udførte landskabstekniske omlægninger medfører. Og ifølge biologerne uden negative sideeffekter.

Med kompleksiteten som medspiller

Hvad nu, hvis det samme var tilfældet indenfor? Hvis vi havde modet til i højere grad at klæde vores ansatte på til at navigere i det naturlige kaos i stedet for at forsøge at beherske det og undgå det?

Hvis vi kan håndtere og ligefrem suge energi fra kompleksiteten i stedet for at reducere den med regler, forklaringer og beslutningsveje, vil belastningen af lederne som beslutningsorgan, forklaringsmedie og flaskehals blive mindre.

Medarbejdere vil i højere grad selv kunne håndtere de slag, som virkeligheden slår med halen. Ja, nogle gange i corona-størrelsen. Ledere vil kunne bruge den tid, de før skulle bruge på at besvare indlysende spørgsmål og træffe indlysende beslutninger på andres vegne, på at finde ud af, hvad der motiverer den enkelte, og facilitere det og skabe samarbejdsrelationer ud af huset til alles gavn og glæde.

Vi efterlyser selvledende medarbejdere – men vi får dem aldrig, hvis vi bliver ved med at træffe beslutninger for dem og opstille fortolkede billeder på verden for at reducere kompleksiteten til noget, “de bedre kan forholde sig til”.

Coronakrisen har vist, at vi godt kan

Corona-perioden har været en gylden anledning til at kaste os alle ud i højere grader af kompleksitet. Og hov, det viste sig sørme, at alle gemte en it-medarbejder i ærmet og selv kunne finde ud af, hvordan de skulle opsætte og deltage i videomøder, arbejde på tværs af geografi i samme dokumenter eller kommunikere uden for mailbakken.

Lige indtil ledelsen kom med retningslinjer, forklaringer og processer, og gav alle anledning til at stille spørgsmål og udbede sig forklaringer.

Folk kan jo godt. Grænsevagter kunne godt gennemskue, hvad et “anerkendelsesværdigt formål” var. Og de fleste vil sige, at det gik overraskende godt for alle medarbejdere med at finde egne veje i den nye kompleks-kaotiske corona-virkelighed.

Vi har set utallige eksempler på mindre hierarkisk ledelse i virksomheder, der hylder forskellige modeller for at udbrede ansvaret og adgangen til den komplekse virkelighed. Devoteam herhjemme, Crisp i Sverige, FAVI i Frankring, Haier i Kina. Metoderne er mange: Holacracy, agil organisation, TEAL, Servant Leadership etc.

Men alle disse forsøg lever og dør med ledernes evne til selv at omfavne den stigende kompleksitet – og mange fejler, når de falder for én bestemt metode eller tilgang. 4-dages arbejdsuge eller selvledende teams er måske ikke kodeordet for alle.

I sidste ende kan anvendelsen af ledelsesmodeller underminere projektet med at udbrede ansvaret. Hvis du tvinger medarbejderne til at forholde sig til en metode i stedet for at forholde sig til virkeligheden i al dens elskelige mangfoldighed, så mindsker du også ansvarsfølelsen. 

Komplekse ledetråde

At arbejde med kompleksitet som vilkår kræver øvelse. Ingen vej er lige, intet gælder alle, og ingen konklusioner er blivende. Men man kan arbejde med nogle grundlæggende greb først hos sig selv som leder og siden med sine kolleger og medarbejdere. 

Engang hed et ledelsesmantra KISS – Keep It Simple, Stupid. Men i virkeligheden blev det til Keep Them Stupid, fordi trangen til at forenkle og simplificere skabte et evigt behov for altid at have nogen, en leder, til at lægge KISS-filteret over virkeligheden og gøre den nem og enkel. Her er lidt alternativer til KISS: 

  • Principper frem for processer. Centralt for at kunne navigere i kompleksitet er en vægtning af værdier, gjort handlingsanvisende i nogle principper. Principperne ligger i baghovedet og giver den klarhed, der hjælper til forståelser og beslutninger uanset situation. Så hvad er dine principper, og har du meldt dem klart ud?
  • Send spørgsmål tilbage, ikke svar. Den mest oplagte måde at træne sin fortrolighed med kompleksitet er at finde egen vej. Naturligt griber man efter anvisninger – hvor man burde skabe overblik og tage sit eget bestik. Så når nogen spørger “Hvad gør vi?” så svar med et “Hvad synes du ville være bedst at gøre?” Det tager tid, men efterhånden falder tiøren, og du bliver cc på løsninger, ikke tituleret med åbne spørgsmål.
  • Gå efter diversitet. En kompleks verden skal ideelt afspejles i din tilsvarende komplekse organisation. Et bredt team kan ikke væltes af meget, hvorimod fem mænd/kvinder af samme støbning hyles ud af det samme eller har samme svaghed. Så ansæt så mangfoldigt som muligt, og sæt teams efter tværgående kompetencer og komplimenterende personligheder.
  • Kortlæg motivationer. Hvad driver dig? Hvad driver dine medmennesker? Det er i virkeligheden vigtigere at vide end at have en perfekt vandfaldsmodel over de kommende projekttrin. For hvis der sker ændringer, skal du vide, hvordan du selv – og folk omkring dig – reagerer i uforudsigelighed. Kender du en persons motivationsveje, kan du gøre det utrygge trygt. Også for dig selv.
  • Reaktionsevne over planlægning. Hvem har ikke haft en 2020-strategi? Stod der Corona i den? Nej, vel? Strategi kan være en narresut og være baseret på nogle forudsætninger om en simpel og forudsigelig virkelighed, der aldrig holder. Træn hellere evnen til konstant at reagere rigtigt på opståede situationer. Alle kender brandøvelser – men hvorfor holder du dem ikke for dig selv og din afdeling eller virksomhed, hvor I “leger” pandemi eller andre presbolde udefra og får det bedste ud af dem?
  • Pejlemærker erstatter strategi. Sæt et fikspunkt i horisont, og hold øje med det, hvis der kommer søgang. Sådan undgår du søsyge – og arbejder med uundgåelig slinger i virkelighedens vals. Glem de markerede stier, som en strategi elsker at stille op, og tag hele tiden bestik af omgivelserne: Hjælper det os mod målet? Er der noget nyt, som vi kan bruge til bedre at nå vores overordnede mål
  • Eksperimentér i stedet for at implementere. Etablér en legende og eksperimenterende tilgang. Prøv med mikrobudgetter og hverdagsinnovation at frisætte legetrangen til at omsætte det pludseligt opståede til langvarige gevinster i stedet for at uddele opgaver på den lange, implementerende ørkenvandring fra plan til praksis. Bryd med selv små vaner for at gøre dig mere fri og lade neuronbanerne elske omveje.
Forrige artikel Venstres politiske nybrud kræver mere end et kapitel i en bog Venstres politiske nybrud kræver mere end et kapitel i en bog Næste artikel Inflation i partier – deflation i antal medlemmer Inflation i partier – deflation i antal medlemmer

Sådan kan en lille dansk virksomhed bruge verdensmålene

Sådan kan en lille dansk virksomhed bruge verdensmålene

VERDENSMÅL 8 Små og mellemstore virksomheder skaber mere end hvert andet af Danmarks private job. En af dem, Missionpharma, skaber også job i udlandet. Virksomheden har gjort en forretning ud af tre af FN’s verdensmål. 

Kan fri forskning være styret af verdensmål?

Kan fri forskning være styret af verdensmål?

VERDENSMÅL 4 Syddansk Universitet har netop gjort verdensmålene til sin grundlæggende fortælling. Et brud med traditionen for fri forskning, lyder kritikken. Nej, siger rektor Henrik Dam, der mener, at forskningen skal stille den viden til rådighed, som samfundet har brug for.

Sundhed er verdensmålenes afgørende globale test

Sundhed er verdensmålenes afgørende globale test

VERDENSMÅL 3 Mange års fremskridt på sundhedsområdet er bragt i fare på grund af coronakrisen. Nu skal verdens statsledere vise, at de tager verdensmålene alvorligt, mener professor i global sundhed. Gør de ikke det, kan det få katastrofale konsekvenser for millioner af mennesker.

Ligestillingen i Danmark er langt fra målet

Ligestillingen i Danmark er langt fra målet

VERDENSMÅL 5 Der er sket forbedringer af ligestilling mellem kønnene. Men ingen lande i verden kan prale med at have fuld ligestilling. Heller ikke Danmark. På en række områder står ligestillingen endda bomstille.

Danmark kan lære meget af Costa Rica

Danmark kan lære meget af Costa Rica

VERDENSMÅL 14 & 15 Biodiversiteten i Danmarks natur er under voldsomt pres. Landbrug, fiskeri, skovbrug og befolkningen som helhed slider hårdt på planter og dyr, der trænger til fred og tid til at regenerere. Danmark skal lære af lande uden for Europa, mener både Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Fiskeriforening.

Man skal have lyst til at bo i den bæredygtige by

Man skal have lyst til at bo i den bæredygtige by

VERDENSMÅL 9 & 11 Store skinnende skyskrabere i dristige udformninger, megabyer med førerløse biler, hvor alt og alle er forbundet til nettet, kolonier på Månen og på Mars – nå ja, og skibakker på Amager. Når Bjarke Ingels forestiller sig en bæredygtig fremtid, er det bekvemmelighed, sjov og lyst, der præger byerne.

ICDK: Forfærdelige førstepladser: Den største produktion med de værste bivirkninger

ICDK: Forfærdelige førstepladser: Den største produktion med de værste bivirkninger

KOMMENTAR: Den indiske medicinalindustri er vokset hastigt, og på mange områder er indiske producenter i dag blandt verdens førende. Men den indiske succes overskygges i stigende grad af den knap så attraktive førsteplads som det land, der har størst problemer med resistente bakterier, skriver Innovation Centre Denmark i Bangalore.

Jeff Sachs: Formålet med økonomien er at skabe trivsel for mennesker

Jeff Sachs: Formålet med økonomien er at skabe trivsel for mennesker

VERDENSMÅL 16 Der er behov for en ny økonomisk tankegang, som sigter mod at skabe trivsel og lykke for alle mennesker – snarere end at maksimere profitten for nogle få, mens resten af planeten forfalder, mener Jeffrey Sachs. Vi kan kun nå verdensmålene ved at tilføje en etik til den økonomiske tænkning, der gør samarbejde mere attraktivt end egoisme.

Netflix' CEO: “Der er ingen positive aspekter ved at arbejde hjemmefra”

Netflix' CEO: “Der er ingen positive aspekter ved at arbejde hjemmefra”

LEDELSE Reed Hastings, Netflix’ grundlægger og topchef, fortæller i en ny bog om en virksomhedskultur, der er benhård og helt åben. Han forklarer sine tanker i dette interview, hvor han skyder fordelene ved distancearbejde ned og sammenligner sine ansatte med elitesportsudøvere.

#MeToo: Som mediechef lover jeg …

#MeToo: Som mediechef lover jeg …

KOMMENTAR De seneste uger har jeg tænkt over, hvad jeg som chef i medieverdenen selv kan gøre ved sexisme på de arbejdspladser, jeg færdes på. Her er mine ti bud til mig selv. Ligesom dem fra Bibelen bliver de ikke nemme at overholde. Men jeg vil gøre mit bedste.

Bidens svære klimabalance

Bidens svære klimabalance

GRØN OMSTILLING USA oplever historisk lave energipriser, faldende CO2-udledninger og et boom i vedvarende energi. Energi- og klimapolitikken deler de amerikanske vælgere. Joe Biden har opprioriteret jobskabelse på bekostning af klima for at imødegå Trump-angreb i energitunge svingstater. 

Global grøn omstilling overlever Trump

Global grøn omstilling overlever Trump

GRØN OMSTILLING Den grønne omstilling har global medvind, selv om Donald Trump har trukket USA ud af FN’s klimapolitik, mener udenrigsminister Jeppe Kofod. Eksperter påpeger, at Trumps klimapolitik er nært forbundet til hans Kina-politik, og at det vil kunne svække nationale klimaløfter i Paris-aftalen fra 2015. 

Inflation i partier – deflation i antal medlemmer

Inflation i partier – deflation i antal medlemmer

KOMMENTAR Det vrimler med nye partier, men under fire procent af danskere gider deltage i partiarbejde. Holder det i længden ud fra et demokratisk synspunkt, at en lille snæver kreds bestemmer, hvem der skal stilles op som kandidater til valgene? 

Set, læst og hørt: Henning Thiesen

Set, læst og hørt: Henning Thiesen

DJØF-formand Henning Thiesen læser om den barske kolonisering af Grønland og har under lockdown genopdaget Bruce Springsteens album om den kuldslåede tid efter 9/11.

I Danmark ligger grøn til venstre for rød

I Danmark ligger grøn til venstre for rød

GRØN OMSTILLING Den seneste uges begivenheder i dansk politik sætter klimakampens indbyggede sociale skævheder på spidsen: Eldrup-kommissionens forslag om højere skatter på gamle biler blev den grønne omstillings første frontale sammenstød med borgernes privatøkonomi. Og fødslen af de Frie Grønne afslører store brudflader i venstre side af Danmarks klimapolitiske landskab. Der er lagt op til grøn klassekamp.

Velfærdsforskere: Gaveøkonomi giver mere velfærd for pengene

Velfærdsforskere: Gaveøkonomi giver mere velfærd for pengene

KOMMENTAR Vores velfærd står og falder med, at vi finder nye innovative måder at organisere os på. Såkaldt ’gaveøkonomi’ er en af dem, og den målelige værdi baner allerede vejen til mere og bedre velfærd, skriver forfatterne til bog om emnet.

Stop cookiemonsteret

Stop cookiemonsteret

DIGITAL OMSTILLING Hver gang vi åbner et nyt website, skal vi give samtykke til, at der bliver brugt cookies. Det skal beskytte vores privatliv – men i praksis er der ingen, der har kræfter eller indsigt til at tage bevidst stilling. En tysk forsker kalder det et ”skuespil om samtykke” – consent theatre.

KOMMENTAR: Det digitale A- og B-hold klarer coronakrisen meget forskelligt

KOMMENTAR: Det digitale A- og B-hold klarer coronakrisen meget forskelligt

Et samfund afhænger af gode veje for at borgerne kan få hverdagen til at fungere. Men den digitale infrastruktur er mindst lige så vigtig - ikke mindst i krisesituationer. I USA har den ulige adgang til digitale tjenester forstærket de svagestes vanskeligheder under coronakrisen, skriver Torben Orla Nielsen fra ICDK i Boston.

Gør kompleksiteten til din ven

Gør kompleksiteten til din ven

LEDELSE Forsøg på at reducere kompleksitet ender som regel med tunnelsyn, beslutningsdovne omgivelser og fyldte leder-indbakker. Vi skal lære ikke blot at navigere i kaos, men ligefrem at nyde den livgivende uforudsigelighed. Det starter på ledelsesgangen, skriver Mads Thimmer.

Coronakrisen rusker op i arbejdsgangene

Coronakrisen rusker op i arbejdsgangene

POLITIK OG VELFÆRD Da Mette Frederiksen lukkede store dele af Danmark ned i marts, fik kommuner og andre myndigheder en hidtil uset frihed til at afprøve nye løsninger – og til at begå fejl. Nu vil topledere overføre de gode erfaringer fra coronakrisen. Det er sværere, end det lyder. Vanens magt er stor.

Ledelse efter corona: Ryd op i målene

Ledelse efter corona: Ryd op i målene

POLITIK OG VELFÆRD På et enkelt punkt understreger erfaringerne fra coronakrisen et helt centralt budskab fra Ledelseskommissionen: Topledere skal sætte en retning – og begrunde den. Ekspert i offentlig ledelse vil bevare det fokus på retning og vision. Hun tror ikke på et opgør med nulfejlskulturen.

Nye løsninger hjælper udsatte

Nye løsninger hjælper udsatte

POLITIK OG VELFÆRD Coronakrisen har givet kommuner og regioner succesfulde erfaringer med at få fat i udsatte grupper, som de måske hidtil har haft svært ved at nå. Nu skal de gode løsninger ind i hverdagen.

Corona har givet opskriften på en folkesundhedsreform

Corona har givet opskriften på en folkesundhedsreform

POLITIK OG VELFÆRD Lene Bruun er som leder i Billund Kommune hver dag med til at sikre størst mulig tryghed for borgerne under coronakrisen. Nu opfordrer hun til at bruge de gode erfaringer fra krisen til at lave en stor folkesundhedsreform for at styrke forebyggelse og sikre danskerne et sundere liv.

Lederne har oplevet øget tillid under nedlukningen

Lederne har oplevet øget tillid under nedlukningen

POLITIK OG VELFÆRD Større tillid og bedre løsninger. De offentlige ledere har oplevet en stribe positive forandringer under krisen. Fagbevægelsen opfordrer nu regeringen til at bruge de gode erfaringer, når den vil gennemføre en stor nærhedsreform af den offentlige sektor.

I Uffe Elbæks nye parti er magt ikke et fyord

I Uffe Elbæks nye parti er magt ikke et fyord

Partiet Frie Grønne er stiftet af flere af folkene bag Alternativet. Men det nye parti er markant anderledes. Der bliver strammere styring, der bliver slået ned på partiskadende adfærd, og magtstrukturen er fra starten på plads. Uffe Elbæk, medstifter og en art nestor i Frie Grønne, er ikke i tvivl: Tiden kalder mere på klart lederskab end på løse rammer.

Set, læst og hørt: Niels Nygaard

Set, læst og hørt: Niels Nygaard

Niels Nygaard var til stede, da den olympiske ild blev tændt, kort før verden lukkede ned. Nu venter han på, at begivenheder som De Olympiske Lege igen kan afholdes. 

Designere skaber grønnere modeller for forbrug

Designere skaber grønnere modeller for forbrug

GRØN OMSTILLING Design kan gøre vores forbrug mere bæredygtigt ved at udforme forretningsmodeller, der knytter forbrugerne tættere til butikker og producenter, så man sammen kan forøge levetiden og forbedre genanvendelsen af produkter.

Teknologi kan give os kontrol over vores penge

Teknologi kan give os kontrol over vores penge

DIGITAL OMSTILLING En ny rapport fra FN’s udviklingsorganisation undersøger, hvordan digitalisering af det finansielle system kan hjælpe med at få investeringer og forbrug til at støtte de globale bæredygtighedsmål, snarere end at modarbejde dem.

Tre megatrends for det grønne Kina

Tre megatrends for det grønne Kina

KOMMENTAR: Via offentlige investeringer i udvikling af grønne løsninger og kommercielle incitamenter forsøger centralregeringen at styre Kina i en bæredygtig retning. Kinesiske forskere er i dag nogle af de mest kompetente inden for forskning i teknologiske, grønne løsninger skriver Innovation Centre Denmark i Shanghai.

Set, læst og hørt: Dorthe Petersen

Set, læst og hørt: Dorthe Petersen

Sommeren har budt på surprise-opera og inspirerende udstilling om islandsk kvindesagsikon for nytiltrådt CEO i PlanBørnefonden, Dorthe Petersen.