Herlev Hospital har milliarder gemt i madrasserne

Et utraditionelt innovationssamarbejde skal lægge grunden for milliardeksport af ny sundhedsteknologi. “Partnerskab for sundheds- og sygehusinnovation” har afsat 100 millioner kr. til at udvikle nye svar på sygehusvæsenets udfordringer. Ambitionen er at gøre de kommende supersygehuse til showcases for ny teknologi med eksportpotentiale. Der er foreløbig afsat 35 millioner kr. til syv projekter inden for logistik og støttefunktioner – et overset område, der tegner sig for op mod 30 pct. af de samlede sygehusudgifter. 

En potentiel dansk eksportsucces ruller rundt på de kilometerlange gange på Herlev Hospital. Her arbejder portørerne sammen med teknikere fra den lille danske vækstvirksomhed Munin Spot Technologies om at udvikle en ny teknologi, der kan spore hospitalets 120 specialsenge til patienter med liggesår.

Hvis det lykkes at udvikle et intelligent sporingssystem, kan behovet for de dyre specialudviklede madrasser nedbringes fra 120 til 60 senge. Det svarer til 2 millioner kr., en promille af hospitalets årlige budget. Men ambitionen er, at løsningen kan spredes til andre områder – og bruges på hospitaler over hele verden. Det bringer det økonomiske potentiale op i milliardklassen.

”Vores mål er at skabe et nyt produkt, der kan sælges over hele verden. Vi er helt sikre på, at hospitalerne kan spare mange penge i indkøb, når de helt præcis ved, hvor deres udstyr befinder sig,” siger Rasmus Nørgaard Andersen, direktør for Munin Spot Technologies.

Login