Historien i tal

Inkluderende vækst på dagsordenen i USA

En ny rapport fra McKinsey Global Institute opfordrer til, at man fra centralt politisk hold iværksætter initiativer, der skaber sammenhold mellem erhvervsliv, den offentlige sektor og amerikanerne som helhed omkring fokus på vækst.

En ny rapport fra McKinsey Global Institute har analyseret den svage vækst i USA’s økonomi. Rapporten anbefaler blandt andet, at man fra centralt politisk hold iværksætter initiativer, der skaber sammenhold mellem erhvervsliv, den offentlige sektor og amerikanerne som helhed omkring fokus på vækst.

McKinsey oplister en række af de udfordringer, som forhindrer vækst. USA har formået at sætte digitalisering på dagsordenen i en grad, så samfundet ikke kan følge med og dermed ikke udnytter potentialet. For få virksomheder får den nødvendige opbakning til at udvikle sig. Mere end 80 pct. af landets befolkning bor i byområder og deres mobilitet og livskvalitet er i fare. Det skyldes blandt andet for lille investering i offentlig transport, mangel på boliger og erhvervsejendomme. Ifølge rapporten skal der satset mere på at få unge til at gennemføre en videregående uddannelse hurtigere. Mindre end 40 pct. af de studerende får en bachelorgrad inden for fire år.

Læs hele rapporten her.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu