Katalytisk filantropi

I en ny form for filantropi ser fonde sig ikke længere som gavmilde donorer, men som katalytiske partnere, der påtager sig ansvaret for at sætte komplekse udfordringer på dagsordenen.

De filantropiske fonde undergår i disse år en markant forandring. Verden over træder en række frontløbere frem og påtager sig en ny rolle som katalysatorer for større samfundsmæssige forandringer. Det har givet begrebet filantropi en stærk renæssance.

I den nye form for filantropi ser fondene sig ikke længere som gavmilde donorer, men som katalytiske partnere, der påtager sig ansvaret for at sætte komplekse udfordringer på dagsordenen. Navnet på denne nye bølge er katalytisk filantropi.

Mandag Morgen har i samarbejde med Realdania kortlagt mulighederne og potentialerne ved den katalytiske filantropi med en række analyser, som vi har samlet i denne Intelligence-sektion til Mandag Morgen Navigation 10.

Hent PDF

Forrige artikel Energiindeks Danmark 2013 Energiindeks Danmark 2013 Næste artikel Catalytic Philanthropy Catalytic Philanthropy